Rezervasyon

18 Eylül 2023

Konsept Mekan Nedir?: Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Alanlar

Mekanlar, birbirinden farklı konseptlere sahiptir. Bu konseptler mekanın türünün yanı sıra yaratılmak istenen atmosfere bağlı olarak seçilir. Zincir mekanların konseptleri şubelere göre değişim göstermez. Bu durum müşterilerin güvenini tazeleyerek sadakatını artırır.

Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur. Konseptin belirlenmesindeki ilk etken satılan ürün ve hizmetlerin nitelikleridir. Ürün ve hizmetleri çağrıştıran dekorasyonlar, mekanlarda geçirilen vaktin daha konforlu bir hal almasını sağlar.

Mekan konseptlerini belirleyen bir diğer etken de konsept kararıdır. Konseptler sayısız alternatiften oluşur. Sinema, şiir, tiyatro, beyzbol, futbol, dizi, film, ülke gibi pek çok seçeneğin kullanılabildiği konsept mekanlar, oldukça ilgi görür.

Deniz Ürünleri Restoranı

Deniz ürünleri restoranı, deniz mahsülleri ve mezeler başta olmak üzere farklı yiyeceklerden oluşan özel bir menüye sahiptir. Deniz ürünleri, restoranın bulunduğu bölgeye ve mevsime göre farklılık gösterir.

Taze ürünler tüketebileceğiniz bu restoranlarda, pişirme süreci kısa olduğundan yemekleriniz hızlı ve sıcak bir şekilde servis edilir. Izgara ve fırında pişirilen balıklar, farklı çeşnilerle tatlandırılarak hazırlanır.

Deniz ürünleri restoranında ana yemeğin yanı sıra çeşitli sebze ve soslardan hazırlanan birçok meze ve aperatif bulunur. Peynir, kavun, barbunya, salata çeşitleri bu ürünler arasında yer alır. Bu restoranlar alkollü ve alkolsüz olarak iki farklı kategoride ele alınabilir. Alkollü deniz ürünleri restoranlarında genellikle deniz ürünleri ile uyumlu içkiler servis edilir.

Deniz ürünleri restoranları, konseptleri açısından benzerlikler taşıyabilir. Deniz atmosferinin oluşturulmak istendiği bu restoranların bir kısmı deniz kenarında yer alır. Sade ve ferah bir dekorasyona sahip olan restoran konseptinde genellikle beyaz ve mavi tonlar hakimdir.

Et Restoranı

Et restoranlarında genellikle kırmızı ve beyaz etten oluşan geniş bir menü yer alır. Izgara, kızartma, fırın, buhar, haşlama gibi birbirinden farklı birçok pişirme yöntemi uygulanan etler özel baharat, sos ve çeşniler ile tatlandırılır. Et restoranlarında servis edilen yemekler protein ile dengeleyen karbonhidrat ve lifli gıdalar ile desteklenir.

Sağlık ve lezzet açısından uyum sağlayan et yemekleri dünya mutfağından tarifler ile hazırlanıp misafirlere sunulur.

Et yemekleri, etin türüne ve yemeğe göre pişirme öncesi bazı işlemlerden geçirilebilir. Marine edilerek yumuşatılan etler, deneyenlerin damağında enfes bir tat bırakır. Et yemeği restoranları koyu tonlardan oluşan renklerle dekore edilir. Lüks özelliklerin bulunduğu bu restoranlarda büyük porsiyonlar özel sunumlar ile servis edilir.

Beach Club

Beach club’lar, plajda bulunan renkli yapılardan oluşur. Eğlenceye ağırlık verilen bu konsept mekanlar güneş, kum ve denize dair birçok detayın yer aldığı özel dekorasyonlara sahiptir. Beach club’larda aperatif yiyeceklerin yanı sıra alkollü ve alkolsüz içecekler bulunur. Farklı lezzetler denemek isteyenler için özel olarak hazırlanan kokteyller büyük beğeni kazanır.

Beach club geniş oturma alanları ve stantlara sahiptir. Canlı müzik ve DJ performansları gibi eğlenceli aktivitelerden oluşan programları ile gün boyu eğlenebileceğiniz bu mekanlar, yaz konseptini en iyi yansıtan özellikleri taşır.

Pastane

Ağırlıklı olarak unlu mamullerden oluşan bir menüye sahip olan pastaneler, tatlı ve tuzlu yiyecek seçenekleri ile her zevke hitap etmeyi başarır. Pastanelerde hamur işi yiyeceklerin yanı sıra sütlü ve şerbetli tatlılar da yer alır. Günlük olarak hazırlanan yiyecekler taze bir şekilde tüketilir.

Pastaneler genel de benzer konseptlerden oluşur. Klasik pastane konseptleri camekan vitrinde türlerine göre kategorize edilen yiyecekler ve kahverengi, bej gibi renklerin hakim olduğu dekorasyonlardan oluşur. Butik pastaneler ise pastane sahibinin zevkine göre farklılık gösterebilir.

Canlı renklerin hakim olduğu, az sayıda ürünün günlük olarak hazırlanıp servis edildiği butik pastanelerde ahşap görünümlü materyal, çiçek ve resim gibi unsurlar ile sıcak bir atmosfer oluşturulur.

  • Calista Resort Hotel Center Banner Card

Kafe

İnsanların sosyalleşmesini sağlayan kafeler, birbirinden farklı konseptlere sahiptir. Dekorasyon açısından net bir ortak özelliği bulunmayan kafelerde başta kahve çeşitleri olmak üzere birçok farklı içecek alternatifi yer alır. İnsanların yalnız başına veya sevdikleriyle vakit geçirebilecekleri bu mekanların menülerinde tatlı ve yemekler de bulunabilir.

Kafeler kendilerine özgün dekorasyonları ile müşterilere özel bir atmosfer sunmayı amaçlar. Bu atmosfer, insanların kendini rahat ve güvende hissetmesine olanak tanır. Kafe konseptleri standart dekorasyonların ötesine geçmiştir. Birbirinden farklı konseptlerin ortaya çıkması oldukça ilgi çekicidir.

Dizi, film, müzik türü, sanat dalı, spor dalı ve hatta sanatçıların konsept haline geldiği kafeler, müşterilere birçok farklı atmosfer sunarak yeni deneyimler edinilmesini sağlar.

Havuz Bar

Havuzda yüzerken oldukça fazla efor harcanır. Yorulan bireylerin keyifle dinlenebileceği ve susuzluklarını giderebilecekleri havuz barları, çeşitli konseptlerden oluşur. Genellikle havuza yakın bir konumda yer alan havuz barlar, çardak formundadır. Daire biçimli bu alanlar, müşterilere pratik bir hizmet verilebilen yapıları ve dikkat çekici görünümleri ile beğeni toplar.

Modern havuz barlar ise büyük yüzme havuzlarının ortasında yer alır. Oturma yerlerinin suda olduğu bu tip havuz barlar insanların ilgi odağı haline konsept mekanlar arasında yer alır. Eğlenceli vakit geçirebileceğiniz havuz barda yeni insanlarla tanışıp iletişim kurabilirsiniz.

Havuz barlarda genellikle içecek servisi yapılır. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği bar bölümünde, yerli yabancı birçok içkiyi ve çeşitli kokteylleri tadabilirsiniz.

Fast Food Restoranı

Fast food restoranları, restorana özgü konseptlerden oluşur. Zincir restoranlarda bütün şubeler aynı konsepte sahip olmak durumundadır. Konsept şartları, restoranın müşterilerin zihnine kazınarak ayırt edilmesine olanak tanır. Fast food restoranlarda genellikle kolay pişirilen doyurucu yemekler bulunur.

Hamburger, sosisli sandviç, patates kızartması, patso, tost gibi yiyeceklerden oluşan menüler özellikle gençlerin beğenisini kazanır. Kasa bölümünden sipariş vererek ödeme yaptıktan sonra dakikalar içerisinde yemeğinizi alarak dilediğiniz masaya oturabileceğiniz bu restoranlar, özel renk ve logo seçimlerine sahiptir.

Ağırlıklı olarak kırmızı rengin kullanıldığı fast food restoranı konseptinde plastik masa sandalyeler ve tek kullanımlık serviş araç gereçleri bulunur.

Calista Luxury Resort özel konseptlerden oluşan farklı mekan seçenekleri ile her zevke hitap etmeyi başarır. Charm Beach Club, Akdeniz kıyısındaki yapısı ve modern mimarisi ile dikkat çekici bir mekandır. Gündüz saatlerinde keyifli vakit geçirebileceğiniz alanda akşam saatlerinde DJ ve canlı müzik performansları yapılır.

Deniz kenarında yer alan Savor A La Carte Restaurant, deniz ürünlerinden oluşan zengin menüsü ile beğeni kazanır. Doğal materyallerin hakim olduğu konsept, huzurlu bir atmosferde yemek yemenizi sağlar.

Dairesel formda inşa edilen The Garden Snack & Akdeniz Mutfağı A La Carte Restaurant, gündüz saatlerinde snack restoran olarak hizmet verir. Akşam saatlerinde ise Akdeniz’in yerel lezzetlerinden oluşan eşsiz menüsü ile beğeni kazanır.

Tesisin havuz kenarında yer alan Blue Bar, oval formlu bar bölümü ve yüksek çatısı ile ikonik bir alan oluşturur. Modern ve bohem tarzların bir arada kullanıldığı havuz barda akşam saatlerinde canlı müzik yapılır.

Gündüz havuzda vakit geçirdikten sonra içeceğinizi alarak dinlenebileceğiniz ve yeni insanlarla tanışabileceğiniz Blue Bar, unutulmaz deneyimler yaşamanıza imkan tanır.

Calista Luxury Resort tarafından sunulan çeşitli hizmetlerin yer aldığı konsept mekanlarda vakit geçirerek hayatınızın en güzel tatilini yaşayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Blog Dugun Nasil Yapilir Card
    Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

    Düğün organizasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur.

  • Calista Blog Ultra Her Sey Dahil Ekonomik Tatil Card
    Türkiye'de Ultra Her Şey Dahil Konseptiyle Ekonomik Tatil Keyfi

    Tatiller, bireylerin kusursuz bir dinlenme ve eğlence olanağına sahip olmak istedikleri süreçtir

  • Calista Resort Hotel Belekin En Iyi Restoranlari Card
    Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

    Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Otel Card
    Belek'te En Beğenilen Lüks Konaklama Oteli

    Belek lüks oteller tatil sürecinin kusursuz bir deneyime dönüşmesine olanak tanır.

  • Calista Resort Hotel Blog Luks Villalar Card
    Antalya'da Lüks ve İhtişamın Yaşam Bulduğu Villalar

    Berrak denizi, yemyeşil doğası ve renkli eğlence hayatı ile dikkatleri üzerine çeken şehirde her zevke hitap eden konaklama olanakları bulunur.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatil Aktiviteleri Ve Onerileri Card
    Antalya'da Eğlence ve Adrenalin Dolu Tatil: Aktivite ve Etkinlik Önerileri

    Akdeniz’in gözde tatil şehri Antalya’da konaklayarak her zevke hitap eden aktivitelere katılma imkanınız bulunur.

  • Calista Resort Hotel Blog En Iyi Plajlar Card
    Belek'in En İyi Plajları: Yüksek Standartlı Tatil Keyfi

    Belek plajları, sıcacık kumların, masmavi denizin ve enerjisiyle kendinizi her an mutlu hissetmenize yardımcı güneşin muazzam birlikteliğini sizlerle buluşturur.

  • Calista Resort Hotel Blog Unutulmaz Balayi Card
    Antalya'nın En Güzel ve Lüks Otelinde Unutulmaz Balayı Tatili

    Hayatınızın en özel ve benzersiz anlarından biri olan balayını sıcacık güneş, masmavi deniz ve doğal güzelliklerle çevrili Antalya balayı otellerinde geçirmek istemez misiniz?

  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Card
    Belek'te Gezilecek Tarihi Yerler

    Antalya Belek, dört mevsim tatile olanak tanıyan hem modern otelleri hem de tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerinin hayranlığını kazanan bir bölgedir.

  • Calista Resort Hotel Blog 5 Yildizli Otel Card
    Antalya Belek'te Muhteşem Bir Tatil için 5 Yıldızlı Otel

    Belek 5 yıldızlı otel hizmeti bakımından istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik pek çok ayrıcalığı sizlerle buluşturmaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Denize Sifir Card
    Antalya'nın Denize Sıfır Otelinde Mükemmel Bir Tatil

    Antalya, dünyanın en büyük iç denizi olan Akdeniz’in inci şehirlerinden biridir.

    REZERVASYON