Rezervasyon

08 Ağustos 2023

Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker. Akdeniz mutfağı, birçok yerel lezzeti barındırır. Gurmeler tarafından sıklıkla ziyaret edilen Akdeniz şehirlerinden biri olan Antalya’ya yolunuz düştüğünde bölgenin yerel lezzetleri denemeniz tavsiye edilir.

Antalya Belek’in Yerel Lezzetleri

Belek, eşsiz doğal güzelliklerinin yanında,Türk mutfağının zengin ve lezzetli çeşitlerini sunan bir bölge olarak da öne çıkar. Antalya Belek’in yerel lezzetleri, yöreye özgü malzemeler ve geleneksel tarifler kullanılarak hazırlanan yemeklerden oluşur.

2019 yılında “Coğrafi İşaretli Ürün’’ olarak adlandırılan Hülüklü Çorba, Belek’in en meşhur yemeklerinden biridir. ‘’Düğün Çorbası’’ olarak da bilinen bu yiyecek kemik suyu, pirinç haşlanmış nohut, işkembe, domates, kuru soğan, limon, nane, biber, tereyağı ve tuzdan yapılır. Her mevsim içilebilen bu çorba soğuk olarak da tüketilebilir.

Pirinç, nohut, maydanoz, havuç ve dereotundan yapılan Gökçesu pilavı, Belek’e yolu düşenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Yerel restoranların tamamında tadabileceğiniz bu özel pilav, hafif yapısı ile eşsiz bir lezzete sahiptir.

Şilofta tatlısı, yerel lezzetler arasında oldukça dikkat çeker. Haşlanan yufka parçalarına eklenen susam, ceviz, badem, incir, üzüm gibi sağlıklı besinlerden yapılan tatlı, özgün bir tat oluşturur.

Antalya Piyazı, ülkenin diğer şehirlerinden farklı olarak tahin ile hazırlanır. 100 yıldan uzun süredir tüketildiği bilinen tahinli piyaz, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelir.

Akdeniz mutfağının gözdelerinden biri olan Enginarlı Girit Kebabı, Belek’i ziyaret edenlerin denemeden geçmediği bir yiyecektir. Enginar, kuşbaşı et, soğan ve domatesin kullanıldığı kebap kendine özgü pişirme tekniği ile hazırlanır.

Tahin, sarımsak, kimyon, tuz, limon ve kırmızı biber ile hazırlanan Hibeş, Antalya’nın en gözde lezzetlerinden biri olarak öne çıkar. Meze olarak tüketilen yiyeceği farklı yemeklerde sos olarak da kullanabilirsiniz.

Özgün bir tadı bulunan mantar böreğinin iç harcında mantar, maydanoz, soğan, biber, tuz ve zeytinyağı bulunur. Farklı malzemelerin de eklenebildiği börek, sac üzerinde hazırlanır.

Türkiye’nin her yerinde beğeniyle tüketilen kabak tatlısı, Antalya’da tahin ve ceviz ile hazırlanır. Uzun bir bekleme süresi sonucu ortaya çıkan eşsiz tat, Belek’in yerel lezzetlerinde önemli bir yere sahiptir.

Antalya’ya özgü lezzetler arasında yer alan yanıksı dondurma, keçi sütünden üretilir. Sütün kaynadığı esnada hafif yanması sonucu ortaya çıkan bu lezzet birçok yerel dondurmacı ve pastanede tadılabilir.

Antalya’nın yerel lezzetlerinden biri olan şiş köfte, kömür ateşinde pişirilerek hazırlanır. Belek’te mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında bulunan şiş köfte, etkileyici tadı ile beğeni kazanır.

Arap kadayıfı tarçın, ceviz ve şerbet ile hazırlanır. Küçük bezelerin içerisine eklenen cevizlerden oluşan kadayıf, şehrin sembol lezzetlerinden biri haline gelir.

Sayısız reçel türü bulunan Antalya’nın Belek mahallesinin gözde lezzetleri arasında yer alan bergamot reçeli, turistlerin beğeninizini kazanır. İnce açılan yufkanın arasına eklenen peynir, kıyma veya patates ile hazırlanan serpme börek, şehrin geleneksel tatları arasında bulunur.

Yerel lezzetlerin de yer aldığı restoranı ile eşsiz bir tatil deneyimi ve farklı tatları deneme fırsatı sunan Calista Luxury Resort Antalya Belek’te sizleri bekliyor!

Belek Yerel Lezzetlerini Tadabileceğiniz Restoranlar

Antalya Belek, birçok yerel ve uluslararası mutfağa sahip restoran seçenekleri ile herkese hitap etmeyi başarır. Belek en iyi lokal restoranlarında eşsiz Akdeniz lezzetlerini tadabilirsiniz.

Piyazı ile bilinen Antalya’da özel tahinli piyazı denemek için Piyazcı Ahmet, Arap Nazmi, Piyazcı Sami, Özdoyum Restoran veya Aksu Şimşek Köfte’yi ziyaret edebilirsiniz.

Günlük lezzetler arasına giren serpme böreği tadabileceğiniz Börekçi Tevfik, Zamora ve Fıtır Börek, günün ilk ışıklarında hizmet vermeye başlayarak konuklarını ağırlar.

Özel şişte hazırlanarak her damak tadına uygun bir lezzete sahip olan şiş köftenin en leziz yapıldığı restoranlar Arap Nazmi, Şişçi Ramazan, Topçu Kebap ve Özdoyum Restoran olarak bilinir.

Akdeniz mutfağının gözde ürünleri arasında deniz ürünleri yer alır. Antalya Belek, deniz ürünleri açısından oldukça zengindir. Çeşitli pişirme teknikleri ile hazırlanan taze balıklar eşliğinde bir akşam yemeği yemek için Belek en iyi balık restoranları arasında ilk sıralarda yer alan Sandal Balık, Lara Balık Evi veya Antalya Balık Evi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Yemeğin ardından tatlı olmazsa olmazdır. Antalya’nın yerel tatlılarından biri olan tahinli kabak tatlısını Mevlana Lokantası ve 7 Mehmet’te tadabilirsiniz. Arap kadayıfını ise Hasan Antalya Restoran, Şişçi İbo, Arap Nazmi ve Topçu Kebap’ta yiyeceğiniz akşam yemeğinin ardından sipariş edebilirsiniz.

Keçi sütünden yapılan yanıksı dondurmanın tadına bakmak için uğramanız gereken lezzet durakları ise Akdeniz Dondurma, Zamora, Nur Pastanesi ve Giliğ Dondurma’dır.

Antalya’nın etkileyici yerel lezzetlerini tadabileceğiniz kusursuz bir tatil deneyimi için Calista Luxury Resort’ta konaklayabilirsiniz. Merkezi bir konumda bulunan ve misafirlerine kolay ulaşım imkanı tanıyan tesisin restoranlar bölümünde yerel mutfağa ait birçok lezzet bulunur.

  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider2
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider3
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider4
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider6
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider7
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider8
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider9
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider10
  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Restoranlar Slider11

Antalya Belek’in En İyi Restoranları

Calista Luxury Resort Belek en iyi akdeniz yemek restoranlarına sahip büyük bir alandan oluşur. Yerel ve dünya mutfağından birçok lezzetin bulunduğu restoranlar farklı konseptlere sahiptir.

Savor À La Carte Restaurant, deniz ürünlerinden oluşan etkileyici mutfağı ile misafirlerine etkileyici bir ziyafet verir. Deniz manzaralı açık alanda bulunan oturma alanları sayesinde temiz havada keyifli bir yemek süreci geçirebilirsiniz.

The Grill À La Carte Restaurant, yeşilliklerin içerisinde bulunan masa ve sandalyeleri ile konforlu bir akşam yemeği fırsatı sunar. Belek en iyi et restoranları arasında yerini alan restoranda çeşitli tekniklerle pişirilen kırmızı et yemeklerinden oluşan menü ile eşsiz lezzetler tadabilirsiniz.

Sakura À La Carte Restaurant, Uzakdoğu mutfağını masanıza getirir. Menüde bulunan yiyecekler tamamlayıcı bir konsepte sahip olan restoranda farklı yiyecekleri deneme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Timo À La Carte Restaurant, İtalyan konseptinde dekore edilip özel bir atmosfer meydana getirilerek ortaya çıkar. Restoranda İtalyan mutfağına ait birçok yemek çeşidi bulunur.

The Garden À La Carte Restaurant, açık bir alanda mavi ve beyazın hakim olduğu ferah bir dekorasyona sahiptir. Akdeniz temasının bulunduğu restoran, Akdeniz mutfağına ait sayısız lezzetin servis edilmesi ile misafirlerin keyifli vakit geçirmesine olanak tanır.

Elegance VIP À La Carte Restaurant, VIP konuklara özel olarak hazırlanarak seçkin lezzetlerin servis edildiği bir yemek alanıdır. Standart konseptlerde konaklayan misafirler, bu restorandan ücretli şekilde yararlanabilirler.

Belek’in En İyi Kafeteryaları

Yüksek konfor ve lüks hizmetin sağlandığı Calista Luxury Resort’ta çeşitli konseptlerden oluşan snack bar seçeneği bulunur.

Tesiste yer alan ferah bir alanda bulunan Garden Snack, hamur işi ve salata gibi hafif atıştırmalıklardan oluşan menüsü ile gün içerisinde vakit geçirebileceğiniz bir mekan olarak öne çıkar.

Kahve tutkunları için özel olarak tasarlanan Chocolate House, sayısız seçenekten oluşan kahve ve kurabiye menüsü ile beğeni kazanır.

Kumsala yürüme mesafesinde bulunan Beach Snack, çimenlerin ortasında soğuk içeceğinizi yudumlayabileceğiniz veya öğle yemeğinizi yiyebileceğiniz huzurlu bir atmosfere sahiptir.

Schiller Cafe, günü kahvesiz geçiremeyenler için özel olarak hazırlanan bir alandır. Kahvenizi alarak açık havadaki masalarda keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Turca Pool Snack, birçok yiyecek ve içecek bulunan zengin menüsü ile günün her saati hizmet verir.

Antalya Belek’te keyifli bir tatil yaparken yerel ve dünya mutfağından lezzetler deneyebileceğiniz Calista Luxury Resort, lüks hizmet anlayışı ile yüksek memnuniyet oranına sahiptir.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Otel Card
    Belek'te En Beğenilen Lüks Konaklama Oteli

    Belek lüks oteller tatil sürecinin kusursuz bir deneyime dönüşmesine olanak tanır.

  • Calista Resort Hotel Blog Luks Villalar Card
    Antalya'da Lüks ve İhtişamın Yaşam Bulduğu Villalar

    Berrak denizi, yemyeşil doğası ve renkli eğlence hayatı ile dikkatleri üzerine çeken şehirde her zevke hitap eden konaklama olanakları bulunur.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatil Aktiviteleri Ve Onerileri Card
    Antalya'da Eğlence ve Adrenalin Dolu Tatil: Aktivite ve Etkinlik Önerileri

    Akdeniz’in gözde tatil şehri Antalya’da konaklayarak her zevke hitap eden aktivitelere katılma imkanınız bulunur.

  • Calista Resort Hotel Blog En Iyi Plajlar Card
    Belek'in En İyi Plajları: Yüksek Standartlı Tatil Keyfi

    Belek plajları, sıcacık kumların, masmavi denizin ve enerjisiyle kendinizi her an mutlu hissetmenize yardımcı güneşin muazzam birlikteliğini sizlerle buluşturur.

  • Calista Resort Hotel Blog Unutulmaz Balayi Card
    Antalya'nın En Güzel ve Lüks Otelinde Unutulmaz Balayı Tatili

    Hayatınızın en özel ve benzersiz anlarından biri olan balayını sıcacık güneş, masmavi deniz ve doğal güzelliklerle çevrili Antalya balayı otellerinde geçirmek istemez misiniz?

  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Card
    Belek'te Gezilecek Tarihi Yerler

    Antalya Belek, dört mevsim tatile olanak tanıyan hem modern otelleri hem de tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerinin hayranlığını kazanan bir bölgedir.

  • Calista Resort Hotel Blog 5 Yildizli Otel Card
    Antalya Belek'te Muhteşem Bir Tatil için 5 Yıldızlı Otel

    Belek 5 yıldızlı otel hizmeti bakımından istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik pek çok ayrıcalığı sizlerle buluşturmaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Denize Sifir Card
    Antalya'nın Denize Sıfır Otelinde Mükemmel Bir Tatil

    Antalya, dünyanın en büyük iç denizi olan Akdeniz’in inci şehirlerinden biridir.

  • Calista Resort Hotel Blog Benzersiz Konaklama Card
    Türkiye’nin En Lüks Otellerinde Benzersiz Konaklama Deneyimi Yaşayın

    Lüks ve Konforla Harmanlanan Birinci Sınıf Tatil

    REZERVASYON