Rezervasyon

26 Temmuz 2023

Antalya'da Eğlence ve Adrenalin Dolu Tatil: Aktivite ve Etkinlik Önerileri

Tatil anlayışı ve tatile dair beklentiler kişisel özelliklere bağlı olarak değişim gösterebilir. Yaz tatillerinde denize girmek, kış tatillerinde ise karda vakit geçirmek alışılagelmiş olsa da her bireyin yaşam tarzına bağlı olarak farklı tatil beklentileri bulunur. Bu beklentiler arasında kültürel geziler, sanat etkinlikleri ve ekstrem sporlar, her mevsime uygun seçeneklerden oluşur.

Akdeniz’in gözde tatil şehri Antalya’da konaklayarak her zevke hitap eden aktivitelere katılma imkanınız bulunur. Her mevsim ziyaret edilebilen ve çeşitli olanakları bulunan şehirdeki eğlenceli aktivite ve etkinliklerden faydalanarak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Nefes Kesen Anlar için Yamaç Paraşütü

Antalya’da yapılacak aktiviteler arasında ilk sırada yer alan yamaç paraşütü, adrenalin tutkunları tarafından sıklıkla tercih edilir. Yaklaşık 400 metre yükseklikten yamaç paraşütü ile süzülmenizi sağlayan bu aktivite sırasında hem adrenalin hissinin tadına varabilir hem de eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Özgür hissetmenizi sağlarken eğlenceli vakit geçirmenize olanak tanıyan ekstrem spor yamaç paraşütü için Kaş, Kalkan ve Alanya’da bulunan tepeler ideal noktalar olarak öne çıkar. Pratik bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz bu bölgelerde yamaç paraşütü yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunur.

Yamaç paraşütü konusunda herhangi bir sertifikanız bulunmuyorsa organizasyonda bulunan kişilerin gerekli izinlere sahip ve alanında uzman kişiler olduğuna dikkat etmeniz son derece hayati bir önem taşır. Yamaç paraşütü için size yardımcı olan eğitmenin direktiflerine uymanız gerekir.

Soğukkanlı bir şekilde yönlendirmelere uygun davranarak yaklaşık 30 dakika boyunca etkileyici bir manzara eşliğinde uçmanın tadını çıkarabilir ve hayatınızın en özel deneyimini yaşayabilirsiniz.

Sıcak Havalarda Keyifli Vakit Geçirebileceğiniz Su Sporları

Su sporları, yaz mevsimlerinde bütün turistlerin tercih ettiği pratik oyunlardır. Serinlerken eğlenmenizi sağlayan su sporları sayesinde unutulmaz bir tatil deneyimi elde edebilirsiniz. Su sporları arasında yer alan muz, tamamen insan enerjisi ile hareket eder. Bir veya birden fazla kişinin hareket ettirdiği muzda denge kurmaya çalışırken eğlencenin tadını çıkabilirsiniz.

Geçmişte ulaşım aracı olarak kullanılan kanolar ise denge ve gücü esas alan su sporlarındandır. Kanonun üzerine oturarak veya ayakta durarak dalgalar eşliğinde kürek çekebilirsiniz.

Antalya’da özellikle yaz mevsiminde yapılabilecek su sporları arasında yer alan sörf, birçok farklı alt kategoriden oluşur. Kürek sörfü, rüzgar sörfü, katamaran, yelken sörfü gibi seçenekler arasından size en uygun kategoriyi tercih ederek dalgalarla dans edebilirsiniz.

Jet ski, motorlu bir su taşıtıdır. Ulaşım özelliğinin yanı sıra eğlenceli vakit geçirilmesine de olanak tanıyan jet ski, su sporlarına dahil edilir.

Özellikle yaz aylarında turistlerin en çok eğlendiği su sporlarından biri haline gelen jet ski kullanmak için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Tekne ehliyetiniz yoksa kısa süren bir eğitimin ardından testi geçerek bu eğlenceli spora ilk adımı atabilir veya uzmanlar ile beraber bu araca binebilirsiniz.

Flyboard, denizin üzerinde uçmanızı sağlayan eğlenceli su sporu araçlarından biri olarak göze çarpar. 15 dakikalık eğitimin ardından kullanabileceğiniz flyboard, denizden 10 metre yükseğe kadar çıkmanızı sağlar.

Tazyikli su yardımıyla çalışan bu araç, jet skinin arkasında takılır. Su itiş gücü ile dengede dururken suya dalıp yükseğe çıkabilmenize yardımcı olur. Can yeleği ve kask kullanılması zorunlu olan flyboard ile suyun içerisinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

El Değmemiş Koyları Keşfetmenizi Sağlayan Tekne Turları

Antalya haftasonu aktiviteleri arasında yer alan tekne turları, farklı rotalardan oluşur. Gün boyunca çeşitli koylara seyahat ederek etkileyici doğal güzellikleri keşfetmenizi sağlayan tekneler, özel konseptleri ile turistleri ağırlar. Antalya’nın her noktasında bulunan ve çeşitli rotalara sahip olan olan tekne turuna katılmak için Kaleiçi, Kaş, Kekova, Kalkan ve Kemer’e gidebilirsiniz.

Turların rotalarını inceleyerek görmek istediğiniz yerlerin bulunduğu seçeneği tercih edebilirsiniz. Tekne turları, karayolu ulaşımının olmadığı pek çok koya erişmenizi sağlar. Bunun yanı sıra plaj kalabalığından uzakta huzurlu bir yüzme deneyimi elde edebilirsiniz.

Tekne turu sırasında deniz canlılarıyla beraber yüzebilir, tüpsüz dalış yapabilir, gizli mağaraları keşfederek unutulmaz bir vakit geçirebilirsiniz.

Unutulmaz Doğa Yürüyüşleri

Trekking olarak da bilinen doğa yürüyüşü Antalya outdoor aktiviteler arasında önemli bir yere sahiptir. Doğa tutkunları tarafından günübirlik ve haftalık olarak planlanan trekking için geniş bir alana sahip olan şehirde doğanın yanı sıra birçok uygarlığın izlerine de rastlayabilirsiniz.

Dilerseniz çeşitli organizasyonlara başvurarak özel olarak hazırlanan doğa yürüyüşlerine katılabilir, dilerseniz ise kendi rotanızı oluşturarak tek başınıza veya arkadaşlarınızla keşfe çıkabilirsiniz.

Dünyaca ünlü tarihi Likya Yolu’ndan Antik Karya Yolu’na kadar birçok doğal ve tarihi yürüyüş rotasını takip edebilir, çeşitli tırmanış aktivitelerine katılarak adrenalini hissedebilirsiniz. Uzun süren bir yürüyüş planlayarak kamp yapabilir, doğa ile iç içe bir uyku çekebilirsiniz. Yürüyüş, tırmanış ve kamp için ihtiyacınız olan ekipmanları yanınıza alarak konforlu vakit geçirebilirsiniz.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatil Aktiviteleri Ve Onerileri Slider
  • Calista Resort Hotel Blog Tatil Aktiviteleri Ve Onerileri Slider2
  • Calista Resort Hotel Blog Aktivite Ve Etkinlikler Slider 3
  • Calista Resort Hotel Blog Aktivite Ve Etkinlikler Slider 5
  • Calista Resort Hotel Blog Aktivite Ve Etkinlikler Slider 7
  • Calista Resort Hotel Blog Aktivite Ve Etkinlikler Slider 6
  • Calista Resort Hotel Blog Aktivite Ve Etkinlikler Slider 4
  • Calista Resort Hotel Blog Aktivite Ve Etkinlikler Slider 8

Denizin Derinliklerine Yolculuk: Dalış

Antalya hangi aktivite yapılır?’’ sorusunun cevaplarından biri de dalıştır. Dalış, tüplü ve tüpsüz olmak üzere ikiye ayrılır. Akdeniz’in berrak sularında, sayısız deniz canlısını keşfedebileceğiniz dalış, tatil sürecini son derece eğlenceli kılar. Tüpsüz dalışlar, genellikle kısa süreli aktivitelerdir.

Tüplü dalış yapmak için belirli bir yeterlilik gerekir. Yeterliliğe sahip olmasanız da eğitmenler yardımıyla tüplü dalış yaparak denizin derinliklerine inebilir, su altı dünyasını keşfedebilirsiniz. Dünyanın en önemli dalış noktalarından biri olarak öne çıkan Antalya Kaş’ta kısa süreli bir eğitim sonrası alanında profesyonel kişiler eşliğinde dalış deneyimi elde edebilirsiniz.

Birçok deniz canlısının yaşadığı Akdeniz’de etkileyici bir deneyim elde etmek için Kaş’ın yanı sıra Konyaaltı, Alanya, Kemer, İncekum, Beldibi ve Side’de de dalış yapma imkanınız bulunur. Side’de suyun altında özel heykellerin yer aldığı Side Su Altı Müzesi’ni gezerek etkileyici bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Teleferik ile Şehir Ayaklarınızın Altında

Her mevsim etkileyici bir görünüme sahip olan Antalya’da birbirinden özel aktivitelere katılarak tatil sürecinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin Saklıkent’e tırmanarak farklı mevsimleri aynı gün içerisinde yaşayabilirsiniz. Kayak için tercih edilen bir nokta olan Saklıkent’te bulunan teleferikten faydalanarak eşsiz doğayı tepeden izleyebilirsiniz.

Adrenalin Tutkunları için Rafting

Antalya haftasonu etkinliklerinden biri olarak öne çıkan rafting, heyecanı doruklarda yaşatır. Adrenalin sevenlerin beğenisini kazanan rafting yapmak için gitmeniz gereken noktaya şehrin her noktasından günübirlik turlar düzenlenir. Rafting için tercih edilen Köprülü Kanyon ve Uçansu Şelaleleri, doğa ile hızı bir araya getirerek eğlenceli vakit geçirmenize olanak tanır.

Jeep Safari ile Doğada Vakit Geçirin

Antalya aktivite turları birçok farklı etkinliği kapsar. Bu etkinlikler arasında yer alan jeep safari, Antalya’nın engebeli arazilerinde rahatlıkla gezerek keşif yapmanızı sağlar. Tarihi yapılardan antik kentlere, şelalelerden etkileyici manzaralara kadar birçok keşif yapmanıza yardımcı olan jeep safari turlarına tek başınıza veya sevdiklerinizle katılabilirsiniz.

Antalya'nın aktivite dolu otelleri arasında ilk sırada yer alan Calista Luxury Resort, her zevke hitap eden etkinlikleri ile beğeni toplar. Antalya Belek’te bulunan tesiste, farklı konaklama imkanları bulunur. Tatil anlayışınıza en uygun konaklama seçeneğini tercih ederek tesisin olanaklarından yararlanabilirsiniz.

Antalya Belek'teki en iyi otellerden biri olan Calista Luxury Resort, yüksek kaliteli hizmet anlayışıyla misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunar. Şık restoranlarda lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilir, SPA merkezinde kendinizi şımartabilir, spor tesislerimizde sağlıklı ve eğlenceli aktiviteler yapabilir veya plaj ve havuzlar hizmetimizden yararlanarak güneşin, denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Blog Unutulmaz Balayi Card
    Antalya'nın En Güzel ve Lüks Otelinde Unutulmaz Balayı Tatili

    Hayatınızın en özel ve benzersiz anlarından biri olan balayını sıcacık güneş, masmavi deniz ve doğal güzelliklerle çevrili Antalya balayı otellerinde geçirmek istemez misiniz?

  • Calista Resort Hotel Blog En Iyi Plajlar Card
    Belek'in En İyi Plajları: Yüksek Standartlı Tatil Keyfi

    Belek plajları, sıcacık kumların, masmavi denizin ve enerjisiyle kendinizi her an mutlu hissetmenize yardımcı güneşin muazzam birlikteliğini sizlerle buluşturur.

  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Card
    Belek'te Gezilecek Tarihi Yerler

    Antalya Belek, dört mevsim tatile olanak tanıyan hem modern otelleri hem de tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerinin hayranlığını kazanan bir bölgedir.

  • Calista Resort Hotel Blog 5 Yildizli Otel Card
    Antalya Belek'te Muhteşem Bir Tatil için 5 Yıldızlı Otel

    Belek 5 yıldızlı otel hizmeti bakımından istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik pek çok ayrıcalığı sizlerle buluşturmaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Denize Sifir Card
    Antalya'nın Denize Sıfır Otelinde Mükemmel Bir Tatil

    Antalya, dünyanın en büyük iç denizi olan Akdeniz’in inci şehirlerinden biridir.

  • Calista Resort Hotel Blog Benzersiz Konaklama Card
    Türkiye’nin En Lüks Otellerinde Benzersiz Konaklama Deneyimi Yaşayın

    Lüks ve Konforla Harmanlanan Birinci Sınıf Tatil

  • Calista Resort Hotels Blog Surdurulebilirlik Card
    Sürdürülebilirlik

    Dünyayı Birlikte Korumak İçin “Sürdürülebilirlik”

    REZERVASYON