Rezervasyon

23 Haziran 2023

Belek'in En İyi Plajları: Yüksek Standartlı Tatil Keyfi

Belek plajları, sıcacık kumların, masmavi denizin ve enerjisiyle kendinizi her an mutlu hissetmenize yardımcı güneşin muazzam birlikteliğini sizlerle buluşturur. Bu birleşimin en özel anları ise Calista Luxury Resort ayrıcalıklarıyla geçireceğiniz tatil günlerinde gizlidir.

Akdeniz’in vazgeçilmez tatil yerlerinden olan ve deniz manzarasının keyfini her an yaşayabileceğiniz Belek en güzel plajlar bakımından son derece zengindir. Dilerseniz denize girmek dilerseniz kumlarda sevdiklerinizle birlikte keyifli vakitler geçirmek için bu alanları rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Belek en iyi plajları berrak deniz deneyiminin yanı sıra birbirinden özel ayrıcalıkları ve hizmetleriyle adından söz ettirir. Ünü ülke sınırlarını aşarak dünya geneline yayılan bu plajlar her gelenin bir dahaki sefere de muhakkak gelmek isteyecekleri yerler arasına girer.

Altın rengi, incecik kumların upuzun bir şerit boyunca uzandığı, bir şeyler yemek istediğinizde lezzetiyle kendine hayran bırakacak menülere sahip barları, yakıcı güneş sıcaklığından kurtulabileceğiniz gölgelik alanları ve daha pek çok ayrıcalığıyla deneyimleyebileceğiniz Calista Luxury Resort plaj ve havuzlar her sezon olduğu gibi bu sezon da sizleri bekliyor!

Belek’te Denize Ne Zaman Girilir?

Tatilin en güzel ve unutulmaz anlarından biri Belek denizinde geçen saatlerdir. Hal böyle olunca tatile gitmek isteyen ve plaj planları yapan pek çok kişi “Belek’te denize ne zaman girilir?” sorusunun cevabını öğrenmek ister.

Denize girme anlarının en temel belirleyicileri suyun sıcaklığı ve mevsimdir. Antalya Belek, konumsal ayrıcalıklarından biri olarak dört mevsim tatile uygun, dilediğiniz her an etrafın güzelliklerini keşfedebileceğiniz bir yapıdadır.

Plajlar yürüme veya koşma sırasında herhangi bir rahatsızlığa mahal vermeyecek ince kumlu yapıdadır. Belek kumlu plajlar, aileniz, sevdikleriniz ve çocuklarınızla birlikte, denize girmeyeceğiniz anlarda bile oldukça keyifli vakitler geçirebileceğiniz özel alanlardan biridir. Akşam yemeği ya da ara öğünler için deneyimleyebileceğiniz birbirinden özel restoranlar ardından birlikte unutulmaz plaj gezintileri yapabilirsiniz. 

Plajda geçen keyifli anların başrolü elbette ki sıcacık denizdir. Tüm senenin yorgunluğunu masmavi ve tertemiz Belek denizinde atmak paha biçilemezdir. Eğer ilkbahar ve yaz tatillerini değerlendirmek üzere bir plan yapacaksanız mayıstan itibaren tüm yazı referans alabilirsiniz.

Antalya Belek plajları az önce de belirttiğimiz gibi dört mevsim tatile uygun, su sporları başta olmak üzere pek çok branşa ev sahipliği yaptığı için profesyonellerin de deneyimleyebildiği özel alanlardandır. Ancak sevdiklerinizle birlikte sıcacık denizin tadını çıkarabilmek için ortalama deniz sıcaklığını göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Denize girmek için ortalama su sıcaklığı 22°C ile 29°C arasında olmalıdır. İlkbahar ve yaz aylarına tekabül eden bu sıcaklıklar keyifli geçecek bir yaz tatilinin habercisi niteliğindedir. Tertemiz yapısının yanında nispeten dalgalı olan Antalya Belek denizi, unutulmaz bir yaz tatili planının ayrılmaz parçalarındandır.

  • Calista Resort Hotel Blog En Iyi Plajlar Slider 2
  • Calista Resort Hotel Blog En Iyi Plajlar Slider 3
  • Calista Resort Hotel Blog En Iyi Plajlar Slider 4

Belek’te Denize Girilecek Yerler

Antalya Belek, birbirinden ayrıcalıklı hizmetler sunan sahil otellerinin yanı sıra ücretsiz deneyimleyebileceğiniz halk plajlarına da sahiptir. Şehrin merkezine yakın, doğanın tüm güzelliklerini keşfedebileceğiniz, sıcacık kumların ve engin Akdeniz’in tadını çıkarabileceğiniz bu plajlar “Belek’te denize girilecek yerler” aramanızın da karşılığı niteliğindedir.

Dilerseniz tek başınıza geçirebileceğiniz sakin bir tatilde dilerseniz tüm sevdiklerinizle eğlencenin doruklarını tadabileceğiniz günlerde deneyimleyebileceğiniz Belek plaj isimleri şu şekilde sıralanabilir:

Belek Halk Plajı: Bu plaj şehrin merkezine yaklaşık 13 km uzaklıkta yer alır. Belek’in en güzel ve en sevilen plajları arasındadır. 275 m uzunluğa ve 60 m genişliğe sahiptir. Bu plajda kokusu ve görünümleriyle misafirlerini kendine hayran bırakan kum zambaklarını görebilirsiniz.

Sığ denize sahip, çocuklu ailelerin rahatlıkla kullanabileceği Belek Halk Plajı, deniz sonrası duş alınabilecek alanlar, tuvaletler ve soyunma kabinleri de bulundurur.

Herhangi bir ücret talep edilmeyen bu plaj temizliği, özenli planlaması ve çevre düzeniyle “Mavi Bayrak Ödülü” almış önemli Belek plajlarından biridir. Buraya dilerseniz özel aracınızla dilerseniz taksi ya da toplu taşımalarla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Bu ödül, çevrenin ve deniz suyunun kontrol altına alındığı, temiz çevre bilincinin tüm halk ve gelen misafirlerce yaygınlaştırılmaya çalışıldığı, geliştirilmiş plaj ve marinalar özelinde verilen bir çevre ödülüdür. Akdeniz turizmini inci tanesi Belek ve plajları bu ödüle layık görülen alanlar bakımından son derece zengindir.

Kadriye Halk Plajı: Bölgenin en güzel ve dikkat çekici plajlarından olan Kadriye Halk Plajı “Belek’te denize giriliyor mu?” sorusunun cevabı niteliğindedir. Burası Serik ilçe merkezine yaklaşık 15 km uzaklıktadır. Tıpı Belek Halk Plajı’nda olduğu gibi burası da “Mavi Bayrak Ödülü”ne layık görülmüştür.

Burası diğer plajlara göre nispeten daha iri taneli ancak herhangi bir rahatsızlık yaratmayan kumlara sahiptir. Aynı zamanda, diğer alanlarda olduğu gibi berrak, tertemiz ve masmavi suları ile gören herkesi kendinde çekmeyi başarır.

Antalya Belek en iyi plajların ortak özelliği, sığ ve çocuklu ailelerin kullanımına uygun deniz burası için de geçerlidir. Ilıman bir denize sahip olan Kadriye Halk Plajı aynı zamanda kamp yapmayı severlerin de uğrak noktalarından biridir. Çevrenin muazzam sakinliği, doğanın eşsiz dokusu şehrin dinamiklerinden uzak, huzurlu anlar geçirmek isteyenlerin vazgeçilmezidir.

Sevdiklerinizle sıcacık kumların ve denizin tadını çıkarabileceğiniz, piknik yaparak eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz, ayrıca eşsiz doğa yürüyüşlerine çıkabileceğiniz bu plajı ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Toplu taşıma, taksi ve özel araç gibi birden fazla opsiyonla rahatlıkla ulaşım imkanı sunar. 

Boğazkent Kadınlar Plajı: Yalnızca kadınların girebileceği, çevre dinamikliğinden uzak, sakin ve ayrıcalıklı en özel Belek plajlarından biridir. Plajın etrafı ince kumların yanı sıra çakıllardan da oluşmaktadır. Dilerseniz yeme içme ihtiyacınızı çevre işletmelerden sağlayabilir, dilerseniz yanınızda getirebileceğiniz atıştırmalıklardan yararlanabilirsiniz.

Boğazkent Kadınlar Plajı girişi ücretsizdir. Belek’te ne güzel sahiller bağlamında arayışı olanların, aynı zamanda ailesi ve sevdikleriyle üst düzey konfora sahip bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin de uğradığı adreslerden biridir.

Buraya diğer Belek plajları gibi hem özel araçlarla hem de toplu taşıma ve taksilerle rahatça ulaşabilirsiniz.

Belek’te Özel Plajlar

Antalya Belek, birbirinden özel aktiviteler ve etkinlikler ayrıcalığının yanı sıra üstün kalitedeki hizmete sahip özel plajlarıyla da misafirlerini mest eder.

Mevsim fark etmeksizin kapılarını sonuna kadar açan Belek özel plajlar, sıcacık Akdeniz sularının, ışıl ışıl parlayan incecik kumların ve içinizi ısıtarak huzur bulmanıza yardımcı olan güneşin merkezi niteliğindedir.

Bölgede yer alan özel plajlara giriş ücretlidir. Bu ücretler işletmeler özelinde belirlendiği için farklılık gösterebilir. Bu alanlarda hem sıcacık deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilir hem de kafe, restoran, bar gibi işletmelerden yiyecek-içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Antalya’da geçirmeyi planladığınız tatillere Belek en güzel plajlarla unutulmaz bir dokunuş kazandırmak için dilerseniz ücretsiz dilerseniz işletmeler bünyesinde hizmet veren özel alanları tercih edebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz hemen her alan özel araç ve diğer tüm ulaşım imkanları bakımından kolaylıklar sunar.

Senelerdir adından söz ettiren benzersiz hizmet anlayışı, modern mimarisi ve sahil şeridi boyunca uzanan Belek’in en güzel plajlarından birine sahip Calista Luxury Resort’a dilediğiniz her an ulaşabilir, ayrıcalıklarımız hakkında bilgi alabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. 

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Blog Unutulmaz Balayi Card
    Antalya'nın En Güzel ve Lüks Otelinde Unutulmaz Balayı Tatili

    Hayatınızın en özel ve benzersiz anlarından biri olan balayını sıcacık güneş, masmavi deniz ve doğal güzelliklerle çevrili Antalya balayı otellerinde geçirmek istemez misiniz?

  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Card
    Belek'te Gezilecek Tarihi Yerler

    Antalya Belek, dört mevsim tatile olanak tanıyan hem modern otelleri hem de tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerinin hayranlığını kazanan bir bölgedir.

  • Calista Resort Hotel Blog 5 Yildizli Otel Card
    Antalya Belek'te Muhteşem Bir Tatil için 5 Yıldızlı Otel

    Belek 5 yıldızlı otel hizmeti bakımından istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik pek çok ayrıcalığı sizlerle buluşturmaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Benzersiz Konaklama Card
    Türkiye’nin En Lüks Otellerinde Benzersiz Konaklama Deneyimi Yaşayın

    Lüks ve Konforla Harmanlanan Birinci Sınıf Tatil

  • Calista Resort Hotels Blog Surdurulebilirlik Card
    Sürdürülebilirlik

    Dünyayı Birlikte Korumak İçin “Sürdürülebilirlik”

  • Calista Resort Hotel Blog Denize Sifir Card
    Antalya'nın Denize Sıfır Otelinde Mükemmel Bir Tatil

    Antalya, dünyanın en büyük iç denizi olan Akdeniz’in inci şehirlerinden biridir.

  • Calista Resort Hotel Kultur Turizmi Card
    Benzersiz Bir Tatil Deneyim: Kültür Turizmi

    Kültür Turizmi

  • Calista Resort Hotel Spa Blog Card
    Yepyeni Bir SPA Deneyimi ile Ayrıcalıklı Hissedin!

    SPA

  • Calista Resort Hotel Blog Pavilion Card
    Ayrıcalıklı Hizmet ile Güneşin Tadını Çıkarın!

    VIP İskele & Pavilyonlar

  • Calista Resort Hotel Fast Track Blog Card
    Antalya Uluslararası Havalimanı Fast Track & CIP Lounge Hizmeti

    Fast Track & CIP Lounge Hizmeti

    REZERVASYON