Rezervasyon

23 Haziran 2023

Belek'te Gezilecek Tarihi Yerler

Antalya Belek, dört mevsim tatile olanak tanıyan hem modern otelleri hem de tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerinin hayranlığını kazanan bir bölgedir. Özellikle yaz tatili planı yapanların ve bu planı tarihi güzelliklerle taçlandırmayı düşünenlerin vazgeçilmezlerindendir.

Sıcacık bir yaz tatilinin olmazsa olmazları ise deniz, kum, güneş, Calista Luxury Resort ayrıcalıkları ve elbette Belek’i gezmek için en iyi zaman!

Tatil planlarını anlamlı kılan en güzel deneyimler arasında ziyaret edeceğiniz bölgenin unutulmaz güzellikleri yer alır. Zamanlar öncesinden gelen ve günümüz dinamiklerinde dahi enerjisinden hiçbir şey kaybetmeyen bu güzellikler tatil anılarınızı ölümsüz kılmaya yardımcı olur.

Ülkemizin en gözde ve özel tatil bölgelerinden olan Antalya Belek, doğal güzellikler ve tarihi mekanlar bakımından son derece zengindir. Yalnızca sıcacık ve berrak deniziyle değil, etrafındaki güzelliklerle de her sene pek çok ziyaretçiye kapılarını açar.

Tarzınıza, istek ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak tasarlanan modern odalar, aileniz ve sevdiklerinizde birlikte birinci sınıf kalitedeki konforu deneyimleyebileceğiniz villalar ve daha pek çok ayrıcalık Antalya Belek’teki en iyi otellerden sayılan Calista Luxury Resort ile sizlerle buluşur. Bu sayede size yalnızca Belek’in eşsiz güzelliklerini keşfetmek kalır!

Dilerseniz tatilinizi çok daha anlamlı kılacak ve geçmişin en özel anlarını bugüne taşıyarak ziyaretçilerini kendine hayran bırakacak Belek’te gezilecek tarihi yerleri birlikte inceleyelim.

Perge Antik Kenti

Belek tarihi yerler denildiğinde akıllara ilk olarak Perge Antik Kenti gelir. Helenistik Dönem’in en görkemli ve göz alıcı örneklerinden olan Perge Antik Kent, Belek’e yaklaşık 30 km uzaklıkta yer alır.

Hristiyanlar için son derece önemli bir miras olarak değerlendirilen ve Tunç Çağı’na dayanan bir geçmişi olduğu düşünülen Perge Antik Kenti’nde arkeolojik çalışmalarda 12 bin kişi kapasiteli tiyatro, stadyum ve ticari dinamiklerin simgelerinden olan su kanallarına ulaşılmıştır.

Geleneksel Roma mimarisine yönelik pek çok yapıya da ev sahipliği yapan antik kent ziyaretçilerin en gözde tarihi mekanları arasındadır. Eğer siz de Belek Perge Antik Kenti ziyaret etmek isterseniz her gün saat 08.00 ile 20.00 arası bir plan yapabilirsiniz.

Sillyon Antik Kenti

Geleneksel Bizans yapılarıyla dikkat çeken ve aynı zamanda dünyanın en iyi korunan antik kentlerinden biri olarak gösterilen Sillyon Antik Kenti Aspendos-Perge kentleri arasında bulunur.

Serik’e yaklaşık 15 km uzaklıktaki antik kent, MS 2. yüzyılda Bergama Krallığı’na bağlı olarak Koçhisar Tepesi’nde kurulmuştur. Bölgede yer alan taş kule ve siperler dönemin kendine hayran bırakan usta el işçiliğine dair pek çok kanıt barındırır.

Kayalıklar üzerine kuruluna bu antik kent konumu gereği surlarla çevrilmemiştir. Antik şehrin konumu sebebiyle dikkat edilmesi gereken bir durum bulunur. Bu durum bölgeye özel araç dışında herhangi bir toplu taşıma ile gidilememesidir. Ziyaret için dilerseniz kişisel arabanızı kullanabilir, dilerseniz özel araç kiralayabilirsiniz.

Aspendos Su Kemerleri

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını açan Belek’in en gözde tarihi kalıntılarından biri şüphesiz Aspendos Su Kemerleri’dir.

Aspendos’a yaklaşık 25 km uzaklıkta yer alan ve Toros Dağları ile vadilerinin berrak sularını taşıyan su kemerleri yalnızca döneminin değil, dünyanın hayranlık uyandırıcı mühendislik becerilerinden biri olarak değerlendirilir.

Zamanının en önemli su taşıyıcılarından olan kemerlerin yapım tekniği ve benzeri nitelikleri göz önünde bulundurulduğunda MS 2. yüzyıl ortalarına ait olduğu söylenir. Tatil planınızı eşsiz güzelliklerin ve göz alıcı işçiliğin en güzel örneklerinden biriyle taçlandırmak isterseniz su kemerlerini ziyaret edebilirsiniz.

  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Slider
  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Slider3
  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Slider 4
  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Slider 5
  • Calista Resort Hotel Blog Gezilecek Yerler Slider 6

Zeytintaşı Mağarası

Yaklaşık 8 milyon yaşında olduğu düşünülen, ziyaretçilerinin büyük ilgisiyle karşılanan Zeytintaşı Mağarası, Belek’e 27 km uzaklıkta yer alır. Bu mağaranın keşfi tesadüfi bir olaya dayanır.

1997’de bölgedeki çalışanların taş ocağı açmak amacıyla çalışmalar yaptığı sırada, tesadüf eseri Zeytintaşı Mağarası ile karşılaşılmıştır. 2 katlı ve 70 m uzunluk, 14 m derinlikteki mağara yetkililer tarafından büyük bir titizlikle korunmaktadır.

Tarihin eski kalıntılarından biri olması ve titizlikle korunması sebebiyle mağarada fotoğraf çekimi dahil pek çok kısıtlama tedbirleri alınmıştır. Ziyaretçiler belirli sayıda gruplar halinde içeri alınır.

İğneleri, sarkıtları, sütunları ve dikitleriyle muhakkak gezilmesi, görülmesi gereken yerlerden biri sayılan Zeytintaşı Mağarası, sizi geçmişe götürecek eşsiz bir enerjiye sahiptir.

Aspendos Tiyatrosu

Geçmişi MÖ 10. yüzyıla kadar uzanan Aspendos, Serik’in Belkıs köyündedir. Bulunduğu yer dolayısıyla bu tiyatro Belkıs ismiyle de anılır. Aspendos Tiyatrosu’nun MS 2. yüzyılda Aspendoslu Theodorus'un oğlu Zenon tarafından inşa edildiği düşünülür.

 

Yapıldığı dönemde kentteki tanrılara ve imparatorun ailesine sunulan tiyatro, Aspendos Antik Kenti’nin en önemli tarihi yapılarından biridir. Geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarabilen ve görkemli tasarımı ile bugün dahi ziyaretçilerinin hayran bakışlarını üzerinde toplayabilen açık hava tiyatroları arasındadır.

Aspendos Tiyatrosu Belek’in yaklaşık 18 km kuzeybatı uzaklığında yer alır. Belek’e tatile gelenlerin uğramadan gitmedikleri tarihi mekanlar arasındaki bu yer akustik bağlamda dünyanın en iyi tiyatrosu olarak kabul edilir.

Bünyesinde çok sayıda Bizans, Helenistik ve Roma Dönemi’ne ait eserler barındıran tiyatro günümüzde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmakta, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

Termessos Antik Kenti

Termessos Antik Kenti, Antalya Döşemealtı’nda yer alır. Profil bakımından oldukça dikkat çekici ve hayranlık uyandıran bir görünüme sahiptir. Kent aynı zamanda ülkemizin en iyi korunan tarihi alanlarından biridir.

Tarihi kalıntıların yanı sıra doğal güzellikler bakımından da görülmeye değer bir yer olduğunu kanıtlayan antik kentin çevresi yeşilin her tonuna doyacağınız çam ormanları ve pek çoğunu yeni keşfedeceğiniz yabani bitkilerle çevrilidir.

Dilerseniz tek başınıza eşsiz bir an geçirmek dilerseniz sevdiklerinizle birlikte ölümsüz anılar kaydedebilmek için haftanın her günü saat 10.00-17.00 arası ziyaret edebileceğiniz antik kent, Termessos Milli Parkı bünyesinde koruma altına alınmıştır.

Belek Saat Kulesi

Belek Saat Kulesi, Belek’in temel simgelerinden biri olarak değerlendirilir. Yapı şehrin merkezinde, semt pazarının kurulduğu alan üzerinde yer alır.

Yapının inşa edildiği tarih tam olarak bilinmediği için herhangi bir referans sunulamamaktadır. Ancak bazı tarihsel yapılar ve arkeoloji alanında çalışan uzmanlar kulenin 2. Abdülhamid Dönemi’nde yaptırıldığını düşünmektedir.

Yapının şehrin merkezinde yer alıyor olması rahat ulaşılabilir niteliği sunar. Tatilinizi nerede geçirirseniz geçirin bu güzelliği ziyaret etmek ve deneyimlemek için dilerseniz özel aracınız dilerseniz toplu taşımalarla ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Kule gezintisi sonrası dilerseniz çevrede yer alan dükkanları gezerek kendinize ve sevdiklerinize Belek’i anımsatacak armağanlar seçebilir veya yakınlardaki Belek Merkez Camii’ni ziyaret edebilirsiniz.

Belek, tarihi ve coğrafi pek çok güzelliği, geçmişten günümüze değin taşımayı başarabilmiş, ziyaretçilerine yalnızca deniz, kum ve güneşin değil çevrenin eşsiz enerjisini de kazandırabilen en özel tatil bölgelerinden biridir.

Antik kentler başta olmak üzere ziyaret edebileceğiniz tarihi mekanlar Antalya Belek tatilinizi hayallerinizin ötesine taşıyarak ileride mutlulukla anımsayacağınız anılara dönüştürür.

Calista Luxury Resort, dünya standartlarındaki hizmet kalitesi, her günü diğerinden çok daha konforlu ve özel geçirmenizi sağlayacak ayrıcalıkları ile Belek’te gezilecek tarihi yerler planınızı üstün konaklama ile harmanlar. Siz de hizmetlerimiz hakkında bilgi almak ve erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak için bize dilediğiniz her an ulaşabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Blog 5 Yildizli Otel Card
    Antalya Belek'te Muhteşem Bir Tatil için 5 Yıldızlı Otel

    Belek 5 yıldızlı otel hizmeti bakımından istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik pek çok ayrıcalığı sizlerle buluşturmaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Denize Sifir Card
    Antalya'nın Denize Sıfır Otelinde Mükemmel Bir Tatil

    Antalya, dünyanın en büyük iç denizi olan Akdeniz’in inci şehirlerinden biridir.

  • Calista Resort Hotel Blog Benzersiz Konaklama Card
    Türkiye’nin En Lüks Otellerinde Benzersiz Konaklama Deneyimi Yaşayın

    Lüks ve Konforla Harmanlanan Birinci Sınıf Tatil

  • Calista Resort Hotels Blog Surdurulebilirlik Card
    Sürdürülebilirlik

    Dünyayı Birlikte Korumak İçin “Sürdürülebilirlik”

  • Calista Resort Hotel Spa Blog Card
    Yepyeni Bir SPA Deneyimi ile Ayrıcalıklı Hissedin!

    SPA

  • Calista Resort Hotel Kultur Turizmi Card
    Benzersiz Bir Tatil Deneyim: Kültür Turizmi

    Kültür Turizmi

  • Calista Resort Hotel Blog Pavilion Card
    Ayrıcalıklı Hizmet ile Güneşin Tadını Çıkarın!

    VIP İskele & Pavilyonlar

  • Calista Resort Hotel Fast Track Blog Card
    Antalya Uluslararası Havalimanı Fast Track & CIP Lounge Hizmeti

    Fast Track & CIP Lounge Hizmeti

    REZERVASYON