Rezervasyon

08 Kasım 2023

Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Yaz tatiline giderken alınması gereken eşyalara dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yaz tatili, yılın en beklenen zamanlarından biridir. Güneşin altında serinlemek, yeni yerler keşfetmek ve sevdiklerinizle keyifli anılar biriktirmek için harika bir fırsattır. Ancak tatilin tadını çıkarabilmek için dikkatli bir planlama ve özenli bir hazırlık yapmak gerekir.

Yazın tatile giderken alınması gereken eşyaları doğru bir şekilde seçmek, tatilinizin sorunsuz ve keyifli geçmesini sağlayacaktır.

Yaz Tatiline Giderken Alınması Gerekenler

Yorucu ve kasvetli bir kış mevsiminin ardından ilkbaharın gelişiyle beraber yaz tatili planları başlar. Yaz tatili, eğlence ve dinlenmenin bir arada olduğu zaman dilimidir. Keyifli ve konforlu bir tatil süreci geçirmek için denize tatile giderken alınması gerekenleri özenle seçmeniz tavsiye edilir.

Tatil sürecinde herhangi bir problem yaşamamak için ihtiyacınız olan bütün ürünleri yanınıza aldığınıza emin olmalısınız.

Güneş Koruyucu Ürünler

Yaz tatiline giderken yanınıza almanız gerekenler arasında en önemlisi güneş koruyucu ürünlerdir. Güneş koruyucu ürünler birçok farklı ihtiyaç ve isteğe uygun seçeneklerden oluşmaktadır. Cilt yapınıza uygun ürünleri tercih etmeniz sağlıklı ve sorunsuz bir tatil süreci geçirmenize olanak tanır.

Güneş koruyucular cilt tiplerine göre çeşitli içeriklerden oluşur. Kuru, yağlı, hassas ve normal ciltler için üretilen koruyucuların yeterli koruma sağladığına emin olmalısınız. Hassas ve açık tenli bireylerin 50 SPF içeren güneş kremlerini tercih etmeleri son derece önemlidir.

Güneşin zararlı ışınlarından korunarak bronzlaşmak istiyorsanız güneş kreminin yanı sıra bronzlaştırıcı ürünler de kullanabilirsiniz. Yüz ve vücudun cilt kalınlıkları,  hassasiyetleri değişebilir. Bu nedenle güneş kremi seçerken uygulama yapacağınız bölgenin ihtiyaçlarını dikkate almanız gerekmektedir.

Yedek Mayo ve Plaj Giysileri

 

Denize giderken alınması gerekenler arasında yedek mayo, bikini ve plaj giysileri yer almaktadır. Tuzlu suyun cildinizde kurumasını engellemek için yüzdükten sonra duşa girebilirsiniz. Ancak bazı bireyler ıslak mayo ile güneşlenmekten hoşlanmazlar. Islak plaj giysileri, vücutta bakteri üremesine de neden olabilir.

Tatil sonrası herhangi bir sorun yaşamamak için yanınıza yedek mayo almanız son derece önemlidir. Güneşin yakıcı sıcağında günlük kıyafetlerle gezmek rahatsız edici olabilir. Plajda kullanabileceğiniz pareo ve şort gibi ince yapılı, hafif plaj giysilerini yanınıza alarak tatil sürecini konforlu bir hale dönüştürebilirsiniz.

Plaj Terliği ve Deniz Ayakkabısı

Yaz tatillerinin vazgeçilmez üçlüsü deniz, kum ve güneş için denize giderken alınacaklara dikkat edilmelidir. Keyifli ve konforlu bir tatil süreci geçirmek için plaj terliği ve deniz ayakkabısı son derece önemlidir. Plajlar kum, çakıl ve betondan oluşabilir. Sıcak iklimlerde yaz aylarında güneşin direkt temas ettiği zemine çıplak ayakla basmak acı vericidir.

Ayaklarınızın yanmaması için hafif ve kolay taşınabilen bir plaj terliği edinmeniz gerekir. Deniz ayakkabısı, plaj terliği olarak da kullanılabilen özel yapılı bir ayakkabı çeşididir. Genellikle çakıl zemini bulunan denizlerde yüzerken ayaklarınızın zarar görmesini ve kaymasını önleyen deniz ayakkabıları, kusursuz bir yüzme deneyimi yaşamanızı sağlar.

Havlu veya Peştemal

Tatil sürecinde konaklama yapılan mekanların başında oteller yer alır. Oteller, özelliklerine ve verdikleri hizmetlere göre çeşitlilik gösterebilir. Otele tatile giderken alinmasi gerekenler arasında havlu ve peştemal yer almaktadır.

Havuz, sauna, masaj ve hamam gibi hizmetlerin verildiği tesislerde genellikle bu ürünler bulunsa da hijyenik açıdan aklınızda soru işareti kalmaması için kendi havlu ve peştemalinizi taşımanız tavsiye edilir.

Plaj veya havuzda güneşlenmek için de kullanabileceğiniz bu ürünleri, sudan çıkınca kurulanmak amacıyla vücudunuza sarabilirsiniz. Deniz, havuz ve banyo için farklı havlular almanız gerekmektedir.

Şapka

Özellikle yaz tatilleri, yılın en sıcak dönemlerinde yapılır. Güneşin bütün yakıcılığı ile tepede olduğu tatil sürecinde sağlık problemi yaşamamak için yanınıza mutlaka şapka almalısınız. Güneş siperliği bulunan şapka seçenekleri yüzünüzü ve gözlerinizi de güneşten koruyarak sorunsuz bir tatil olanağı sunar. Şapkanızı güneşlendiğiniz esnada yüzünüze kapatarak yanık riskini de önleyebilirsiniz.

Su Geçirmez Telefon Kılıfı

Tatile giderken alınacaklar listesinde göz ardı edilen su geçirmez telefon kılıfı, son derece hayati bir öneme sahiptir. Uçak biletlerinden bankacılık işlemlerine kadar her şeyin telefondan yapıldığı bir süreçte telefonların özenle korunması gerekir. Özellikle yaz tatillerinde telefonun herhangi bir şekilde zarar görmesini önlemek için su geçirmez telefon kılıfı alınmalıdır.

Su geçirmez telefon kılıfları, tatil sürecinin en unutulmaz anlarını kaydetmeniz için de işlevsel bir seçenektir. Telefonunuzu içine yerleştireceğiniz kılıf sayesinde havuz ve denizin altındaki görüntüleri kaydedebilirsiniz.

Bone

Boneler havuza giderken alınması gerekenler arasında yer alsa da denizde de kullanıma uygun ürünlerdir. Bazı tesislerde havuza girmeden önce bone takmak zorunludur. Havuzun temiz ve hijyenik olmasını sağlayan boneler, saçlarınıza klorlu su değmesini de önler.

Deniz tatilinde ise tuzlu su ve güneş, saçları büyük ölçüde yıpratır. Tatil sonrası yıpranmış saçlarla uğraşmak istemiyorsanız yanınıza bir bone alarak denizde yüzerken takabilirsiniz.

Yedek Kıyafetler

 

Tatile giderken alınacaklar listesinin başında yedek kıyafetler bulunur. Tatil anlayışınıza uygun tarzlardan oluşan parçaları yanınıza alarak tatil boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz. Plaj, akşam yemeği ve eğlence için farklı yapılardan oluşan kıyafetler seçerek konforlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yedek kıyafetler valizde fazla alan kaplayarak ağırlık yapabilir. Böyle bir problem yaşamamak için birbiriyle uyumlu olan ve farklı alanlara uygun özelliklerden oluşan parçaları tercih edebilirsiniz.

Taşınabilir Şarj Cihazı

 

Tatil yaparken planlar anlık olarak değişebilir. Tatilin rehavetine kapılarak telefonunuzu şarj etmeyi unutabilirsiniz. Telefonunuzun şarjını korumak için yanınıza hafif yapılı ve yüksek güçlü taşınabilir şarj cihazı almanız tavsiye edilmektedir. Şarj cihazının kolay taşınabilir olması gerekir. Belirli aralıklarla bu cihazı şarj ederek her an yanınızda taşıyabilirsiniz.

İlaçlar

Kronik bir rahatsızlığınız varsa ilaçlarınızı mutlaka yanınıza almalısınız. Tarihli ilaç kutularını değerlendirerek ilaçlarınızı taşıyabilirsiniz. Herhangi bir sağlık probleminiz olmasa da yanınıza küçük bir ilk yardım çantası, ağrı kesici, yanık kremi, yara bandı ve yüksek alkol içeren kolonya alarak bütün olasılıklara hazırlıklı olabilirsiniz.

Tatile Giderken Alınması Gerekenler Detaylı Liste

 

Tatile giderken yanına alınacaklar tatil anlayışınıza göre farklılık göstermektedir. Yaz tatili, kamp tatili, kış tatili, termal tatil gibi pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Bütün tatil türlerinde yanınızda bulunması gereken bazı ortak eşyaları sizin için sıraladık:

●      Nüfus cüzdanı

●      Nakit para

●      Kredi kartı

●      Otobüs/uçak/tren bileti

●      Şarj aleti

●      Cep telefonu

●      Dergi veya kitap

●      Yedek kıyafet

●      Şapka

●      Güneş gözlüğü

●      Güneş koruyucu krem

●      Havlu

●      Nemlendirici krem

●      Cep boy dikiş seti

●      İlk yardım kiti

●      Deodorant

●      Diş fırçası

●      Powerbank

●      Kulaklık

●      Fiş dönüştürücü

●      Çorap

●      İç çamaşırı

●      Fotoğraf makinesi

●      Mendil

●      Islak mendil

●      Tarak

●      İçecek

●      Atıştırmalık

●      Boş poşet

●      Not defteri

          Tükenmez kalem

Antalya Belek’te unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz Calista Luxury Resort konforlu ve lüks bir konaklama olanağı sunan özel hizmetleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Her ihtiyaç, zevk ve bütçeye hitap eden konaklama birimi seçeneğine sahip olan tesiste farklı lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar bulunmaktadır.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Blog Sosyal Yetenekleri Gelistiren Cocuk Aktiviteleri
    Sosyal Yetenekleri Geliştiren Keyifli Çocuk Aktiviteleri

    Çocuk gelişiminde son derece önemli bir unsur olan sosyal yetenekler, gelişim sürecinin diğer ögeleri ile de bağlantılı olan çocuk aktiviteleridir..

  • Calista Resort Hotels Blog Kisin Yuzmenin Faydalari Card
    Kış Mevsiminde Havuzda Yüzmenin Faydaları

    Keyifli bir aktivite olan yüzme, genellikle ilkbahar ve yaz gibi sıcak mevsimlerde tercih edilse de kış mevsiminde de vücuda iyi gelir.

  • Calista Resort Hotel Blog Yemek Cesitleri Card
    Yemek Tutkunlarına Özel Benzersiz Dünya Mutfağı Önerileri

    Lezzet tutkunları tarafından merak edilen dünya mutfağı, birbirinden farklı gıda ve tarifleri ile dikkat çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog Konsept Card
    Konsept Mekan Nedir?: Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Alanlar

    Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur

  • Calista Resort Hotel Blog Dugun Nasil Yapilir Card
    Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

    Düğün organizasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur.

  • Calista Resort Hotel Belekin En Iyi Restoranlari Card
    Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

    Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker.

  • Calista Blog Ultra Her Sey Dahil Ekonomik Tatil Card
    Türkiye'de Ultra Her Şey Dahil Konseptiyle Ekonomik Tatil Keyfi

    Tatiller, bireylerin kusursuz bir dinlenme ve eğlence olanağına sahip olmak istedikleri süreçtir

  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Otel Card
    Belek'te En Beğenilen Lüks Konaklama Oteli

    Belek lüks oteller tatil sürecinin kusursuz bir deneyime dönüşmesine olanak tanır.

  • Calista Resort Hotel Blog Luks Villalar Card
    Antalya'da Lüks ve İhtişamın Yaşam Bulduğu Villalar

    Berrak denizi, yemyeşil doğası ve renkli eğlence hayatı ile dikkatleri üzerine çeken şehirde her zevke hitap eden konaklama olanakları bulunur.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatil Aktiviteleri Ve Onerileri Card
    Antalya'da Eğlence ve Adrenalin Dolu Tatil: Aktivite ve Etkinlik Önerileri

    Akdeniz’in gözde tatil şehri Antalya’da konaklayarak her zevke hitap eden aktivitelere katılma imkanınız bulunur.

    REZERVASYON