Rezervasyon

12 Şubat 2024

Eşsiz Bir Tatil Deneyimi: Ultra Her Şey Dahil Tatil Nedir?

Yıl boyunca yorulduktan sonra dinlenme zamanı yaklaştığında tatil için ideal noktalar aranmaya başlar. Tatilin en önemli aşaması konaklama birimidir. Konaklama alanları pansiyon, apart, ev, butik otel ve otel gibi alternatiflerden oluşur. Oteller her şey dahil oteller ve ultra her şey dahil oteller olarak iki kategoride ele alınabilir.

Birbirine çok benzeyen bu iki konsept, hizmet açısından bazı farklılıklara sahiptir. Her iki konseptin bir arada bulunduğu bazı tesisler de mevcuttur. Her şey dahil ve ultra her şey dahil konseptleri, misafirlerin kusursuz bir dinlenme ve eğlenme süreci geçirmesini hedefler.

Ultra Her Şey Dahil Tatil

Tatil söz konusu olduğunda sıklıkla duyulan ultra her şey dahil ne demektir? Ultra her şey dahil, her şey dahil tatil konseptine göre bazı farklılıklara sahiptir.

Ultra her şey dahil otellerde özellikle yeme ve içme alanında herhangi bir sınırlandırma söz konusu değildir. 24 saat boyunca istenilen her an, otelde bulunan yiyecek ve içecekleri tüketebilirsiniz. Ultra her şey dahil tatil konseptinde otelin çeşitli etkinliklerinden de ücretsiz olarak yararlanma hakkınız bulunur.

Geniş bir kompleks olan ultra her şey tatil otellerinde kafe, restoran, havuz bar, çocuk kulübü, çocuk bakıcısı, su sporları, fitness salonu, SPA ve güzellik merkezi başta olmak üzere pek çok alan bulunur. Ultra her şey dahil tatil konsepti bu alanların birçoğundan veya tamamından ücretsiz olarak yararlanma imkanı tanır.

Her Şey Dahil Tatil ve Ultra Her Şey Dahil Tatil Arasındaki Farklar

Her şey dahil tatil ve ultra her şey dahil tatil konseptleri arasında birtakım farklar bulunur. Konsept özelliklerinin detaylı bir şekilde incelenmesi kişisel kriterlere ve tatil beklentilerine uygun seçimin yapılmasına olanak tanır.

Her şey dahil tatil ile ultra her şey dahil tatil arasındaki en önemli fark yiyecek içecek sınırlamalarıdır. Konsept seçimi ile yiyecek ve içeceklerin belirli seçenek ve saatlerde servis edilip edilmeyeceğine karar verilir.

Her iki konseptte de sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği ücrete dahil edilir. Her şey dahil konseptinde öğünlerin belirli saat aralığında ve sunulan alternatifler arasından seçilmesi gerekir. Ultra her şey dahil konseptinde ise öğünlerinizi dilediğiniz saatte tüketebilirsiniz.

Her şey dahil tatil konseptine genellikle belirli saatler aralığında alkolsüz içecekler ve yerli alkollü içecekler dahildir. Ultra her şey dahil tatilde ise 24 saat boyunca yerli ve yabancı içecekler tüketilebilir. Ultra her şey dahil konseptinin kapsamı oldukça geniştir. Tesisin ücretli etkinliklerinin bir kısmından ücretsiz şekilde yararlanma olanağı tanınır.

Ultra Her Şey Dahil Tatil Özellikleri

 

Ultra her şey dahil konseptinde tatil yaptığınız süre boyunca herhangi bir ek ücret talep edilmez. Minibarlardan yiyecek içeceklere kadar herhangi bir hizmete ek ücret ödenmeyen tesisin belirlediği etkinliklerden de ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren oteller geniş bir aktivite seçenek yelpazesi sunar.

Ultra her şey dahil konsepti, büyük ve yıldızlı otellerde uygulanır. Misafirlerin tesisten çıkmadan kusursuz bir tatil deneyimi yaşamasını hedefleyen otellerde 24 saat boyunca yemek servisi bulunur.

Ultra her şey dahil konseptinde tesisin bütün olanaklarının yanı sıra ücretsiz olarak sabah kahvaltısı, geç kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve 5 çayında sunulan yiyecek içeceklerden faydalanabilirsiniz.

Konaklama Seçenekleri

Ultra her şey dahil otellerde konaklama seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeden oluşur. Standart oda seçeneklerinin yanı sıra farklı kişi sayılarına uygun genişliklerden oluşan çeşitli konaklama birimleri yer alır. Aile odası, kral dairesi, suit oda, dubleks oda gibi tesis dahilinde bulunan odalara ek olarak bungalov ve müstakil konaklama birimleri de bulunabilir.

Konaklama seçenekleri tesisin özelliklerine bağlı olarak farklılık gösterir. Konforlu bir tatil süreci geçirmek için kişisel kriterlerinizi göz önüne alarak seçim yapmanız son derece önemlidir.

Yiyecek ve İçecekler

Ultra her şey dahil tatilin en önemli özelliği yiyecek ve içeceklerin sınırsız olmasıdır. Saat ve seçenek sınırlandırması bulunmayan yiyecek ve içecekler, misafirlere konsept dahilinde ücretsiz olarak sunulmaktadır. Restoran bölümüne ek olarak oda servis hizmeti de bulunan konseptte öğünler genellikle açık büfe olarak beğeninize sunulur.

24 saat boyunca öğün ve atıştırmalıklardan ücretsiz faydalanmanıza imkan tanıyan ultra her şey dahil tatilde, bütün alkollü ve alkolsüz içecekleri tadabilirsiniz. Konaklama biriminde yer alan minibarlardaki yiyecek ve içecekleri de ücretsiz olarak tüketebilirsiniz.

Eğlence ve Aktiviteler

Ultra her şey dahil tatil deneyimini yaşayabileceğiniz tesisler genellikle büyük komplekslerden oluşur. Eğlence ve aktivitelere önem verilen otellerde, katılabileceğiniz etkinliklerin neredeyse tamamı ücretsizdir. Ultra her şey dahil tatilde ücretsiz aktiviteler, otele göre farklılık gösterebilir. Rezervasyon yaptırmadan önce konsepte dahil olan eğlence ve etkinlikleri detaylı bir şekilde araştırabilirsiniz.

SPA ve Sağlık Hizmetleri

Tatil deneyimini eşsiz hale getiren SPA ve sağlık hizmetleri, misafirlerin dinlenip rahatlamasına yardımcı olur. Büyük otellerin büyük bir bölümünde verilen bu hizmetler ultra her şey dahil konseptine dahil edilir.

Havalimanı Transferleri

Uçaktan indiğiniz andan itibaren konforlu ve kusursuz bir tatil süreci geçirmeniz için hizmet veren ultra her şey dahil konsepti, havalimanı transferi ile tesise rahatlıkla ulaşabilmenizi sağlar. Havalimanı transferinden yararlanabilmek için otele, varış saatinize dair bilgi vermeniz tavsiye edilir.

Ultra Her Şey Dahil Tatil Nerede Yapılır?

Ultra her şey dahil oteller kaliteden ödün vermeyen anlayışları ve yüksek standartları ile her yıl binlerce misafir ağırlar. Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde tercih edilen ultra her şey dahil konseptine sahip tesisler, yılın yorgunluğu atmak için ideal seçimler olarak öne çıkar.

Ultra her şey dahil tatil yapabileceğiniz birbirinden özel pek çok tesis bulunur. Geniş komplekslerden oluşan yıldızlı tesisler, konforlu bir konaklama süreci geçirmenize imkan tanır. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde güneş, deniz ve havuzun tadını çıkarmak  veya kışın sert şartlarına ılıman bir mola vermek için Akdeniz ve Ege bölgesini tercih edebilirsiniz.

Akdeniz’in gözde tatil şehri Antalya’da yer alan Calista Luxury Resort, ultra her şey dahil konsepti ve kusursuz hizmet anlayışı ile ilgi odağı haline gelir. Spor aktivitelerinden dansa, eşsiz lezzetlerden havuz seçeneklerine oldukça geniş bir komplekse sahip olan tesiste hayatınızın en güzel tatil deneyimini yaşayabilirsiniz.

Calista Luxury Resort ultra her şey dahil konsepti sayesinde 24 saat boyunca yeme içme, özel restoranlar, havuzlar, bar, çocuk havuzu, çocuk bakıcısı, havuz bar, çocuk kulübü, plaj, VIP iskele, butler servisi ve konforlu bir şekilde uyumanızı sağlayan yastık menüsünden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Ultra Her Şey Dahil Tatil Yapacaklar İçin Tavsiyeler

Ultra her şey dahil tatil yapacak kişilerin bazı unsurlara dikkat etmesi son derece önemlidir. Ultra her şey dahil tatil konseptinin değişmeyen kriteri yiyecek ve içeceklerdir. Ancak bazı unsurlar tesislere göre değişim gösterebilir.

Ultra her şey tatil için rezervasyon yaptırmadan önce konsepte dahil edilen etkinlik ve eğlenceler hakkında detaylı bilgi edinmelisiniz. Havalimanı transferi, çocuk bakıcısı, SPA ve güzellik merkezi gibi hizmetlerin ücretsiz olduğuna emin olmanız tavsiye edilir.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel En Iyi Koylar Blog Card
    En İyi Antalya Koyları: Antalya’da Gidebileceğiniz 6 Koy

    Akdeniz’in en özel şehri Antalya, birbirinden farklı özelliklerden oluşan ilçeleriyle her mevsim ziyaretçi akınına uğramaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatilde Yanina Almasi Gerekenler Card
    Tatile Giderken Alınması Gerekenler

    Yaz tatiline giderken alınması gereken eşyalara dikkat etmeniz gerekir.

  • Calista Resort Hotel Blog Sosyal Yetenekleri Gelistiren Cocuk Aktiviteleri
    Sosyal Yetenekleri Geliştiren Keyifli Çocuk Aktiviteleri

    Çocuk gelişiminde son derece önemli bir unsur olan sosyal yetenekler, gelişim sürecinin diğer ögeleri ile de bağlantılı olan çocuk aktiviteleridir..

  • Calista Resort Hotels Blog Kisin Yuzmenin Faydalari Card
    Kış Mevsiminde Havuzda Yüzmenin Faydaları

    Keyifli bir aktivite olan yüzme, genellikle ilkbahar ve yaz gibi sıcak mevsimlerde tercih edilse de kış mevsiminde de vücuda iyi gelir.

  • Calista Resort Hotel Blog Yemek Cesitleri Card
    Yemek Tutkunlarına Özel Benzersiz Dünya Mutfağı Önerileri

    Lezzet tutkunları tarafından merak edilen dünya mutfağı, birbirinden farklı gıda ve tarifleri ile dikkat çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog Konsept Card
    Konsept Mekan Nedir?: Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Alanlar

    Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur

  • Calista Resort Hotel Blog Dugun Nasil Yapilir Card
    Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

    Düğün organizasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur.

  • Calista Blog Ultra Her Sey Dahil Ekonomik Tatil Card
    Türkiye'de Ultra Her Şey Dahil Konseptiyle Ekonomik Tatil Keyfi

    Tatiller, bireylerin kusursuz bir dinlenme ve eğlence olanağına sahip olmak istedikleri süreçtir

  • Calista Resort Hotel Belekin En Iyi Restoranlari Card
    Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

    Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Otel Card
    Belek'te En Beğenilen Lüks Konaklama Oteli

    Belek lüks oteller tatil sürecinin kusursuz bir deneyime dönüşmesine olanak tanır.

    REZERVASYON