Rezervasyon

27 Kasım 2023

En İyi Antalya Koyları: Antalya’da Gidebileceğiniz 6 Koy

Akdeniz’in en özel şehri Antalya, birbirinden farklı özelliklerden oluşan ilçeleriyle her mevsim ziyaretçi akınına uğramaktadır. Özellikle şehirde yer alan en iyi Belek koyları, sakin bir şekilde denize girmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Ilıman iklimi, eşsiz doğası, tarihi alanları ve berrak sularıyla popüler bir konumda yer alan Antalya koyları yüzme ve dalış için ideal yerlerdir. Huzurlu bir atmosferde vakit geçirmek isteyenler tarafından tercih edilen koylar, neredeyse her ilçede bulunur.

Antalya’nın en popüler tatil beldesi Belek, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde 7/24 hareketlidir. Günün her saati birbirinden farklı aktivitelere katılabileceğiniz Belek, yapı ve kültür açısından son derece zengindir.

Antik yerleşim alanlarının ve doğal yapıların yanı sıra Antalya koyları ile de dünyanın dört bir yanından turisti kendine çekmektedir. Berrak sulardan oluşan koylar, binlerce canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Özel ekosisteme sahip bölgede birçok ağaç türü, deniz ve kara canlısı yer alır.

Belek’te bulunan koyların bir kısmına yalnızca deniz yolu ile ulaşım sağlanırken bazılarına hem kara hem de deniz yoluyla erişilebilir. Genellikle bakir kalan koylar, ziyaretçilere huzurlu bir atmosfer sağlamaktadır.

Deniz ve ormanın yanı sıra antik kent ve milli park gibi özel alanlarda da bulunabilen koylar, gün boyunca sıkılmadan vakit geçirebilmenizi sağlayarak tatil deneyiminizi unutulmaz kılar. 

Adrasan Suluada Koyu

En iyi Antalya koyları arasında yer alan Adrasan Koyu ‘’Akdeniz’in Maldivleri’’ olarak adlandırılmaktadır. İki adet plajı bulunan koy, beyaz kumsallardan oluşmaktadır.  Bilim insanları tarafından araştırılan kumların özel bir yapıya sahip olduğu ortaya çıkarılmıştır. Adrasan Suluada’nın kumları içerdiği özel mikroorganizmalar sayesinde beyaz bir renk almıştır.

Turkuaz renkli berrak denizi ile keyifli bir yüzme deneyimi sunan sahil, hızlı bir şekilde popüler hale gelmiştir. Herhangi bir yerleşim alanının bulunmadığı adada, Akdeniz’deki bütün balık türlerine rastlayabilirsiniz. Son derece temiz yapısıyla dikkat çekici olan adadan dalış yaparak su altı mağaralarını ve deniz canlılarını keşfedebilirsiniz.

Antik Çağdan itibaren balıkçı ve denizcilerin uğrak noktası haline gelen Adrasan Suluada’ya ulaşmak için tekne turlarından yararlanabilirsiniz. Tekne turları belirli saatler arasında ücretli olarak yapılmaktadır.

Korsan Koyu

Korsan Koyu Antalya’nın Kumluca İlçesi ile Gelidonya Feneri arasında bir noktada bulunmaktadır. Tekne veya kara yolu ile direkt olarak ulaşım sağlanamayan Korsan Koyu’na gitmek için 3 km mesafedeki Karaöz Sahili’nden orman yoluna girilmelidir.

Korsan Koyu, Melanippe Antik Kenti’nin yerleşim alanı olduğu dönemde liman olarak kullanılmıştır. 25 metrelik kayaların arasında yer alan korunaklı alan, Hekataios ve Piri Reis’in eserlerine konu olmuştur.

El değmemiş doğal alanları ve huzurlu atmosferi ile yüzmek ve kamp yapmak için kusursuz en iyi Antalya koylarından biridir.

Ceneviz Koyu

Antalya’nın gözde bölgeleri Adrasan ve Olimpos’un arasında bulunan Ceneviz Koyu turkuaz rengi suları ve yeşil alanları ile dikkat çekici bir görünüme sahiptir. Ceneviz Koyu’na karadan ulaşım yapılamaz. Deniz yolu ile ulaşabileceğiniz koy, Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde yer almaktadır.

Sit alanı olarak korunan alan, tekne turu rotalarının en önemli duraklarından biridir. ‘’Porto Ceneviz Koyu’’ olarak da isimlendirilen Ceneviz Koyu, Musa Dağı’nın eteklerindedir.

Yüksek tepelerle çevrelenen koy, izole bir atmosfer oluşturmaktadır. Gölge alanları ve berrak denizinin yanı sıra doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz koy Cenevizlilerin ticaret kolonileri kurduğu yıllardan günümüze ulaşan kale kalıntılarını içerir. Ceneviz Koyu’na ulaşım için Belek’te yapılan ücretli tekne turlarını veya özel teknenizi kullanabilirsiniz.

Andrea Doria Koyu

Finike - Demre kara yolu üzerinde bulunan Andrea Doria Koyu ismini Ceneviz Amirali Andrea Doria’dan almaktadır. Finike ilçesine bağlı olan koy, ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır. Kayalıklar, zeytin ağaçları ve makilikler ile çevrelenen alan mavi ile yeşilin etkileyici görünümünü sunar.

Andrea Doria Koyu, Caretta Caretta adı verilen ve nesli tükenme tehlikesi bulunan su kaplumbağalarının yaşam alanlarından biridir. Akdeniz foklarının da sıklıkla ziyaret ettiği bölge antik dönemlerden itibaren balıkçı, denizci ve korsanların uğrak noktası olmuştur.

Kara ve deniz yolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz Andrea Doria Koyu, huzurlu atmosferi ve berrak suları ile turistlerin dikkatini çekmeyi başarır.

Sazak Koyu

Kara yolu ile erişim sağlanamayan Sazak Koyu, Adrasan’dan kalkan tekneler ile ulaşılabilen en iyi Antalya koyları arasında yer alır. Dalgasız denizi ve temiz kumsalı ile dikkat çekici bir görünüm sergileyen koy, Musa Dağı’nın eteklerinde yer almaktadır. Etrafı dağ ve ormanlarla kaplı olan bölgede kamp, trekking, dalış ve tırmanış gibi aktiviteler yapılabilir.

Elektrik olmayan koyda telefonların çekme olasılığı son derece düşüktür. Huzurlu ve sakin bir tatil süreci geçirmek isteyenler tarafından ilgi odağı haline gelen Sazak Koyu’nda deniz, güneş ve doğanın kusursuz uyumuna katılabilirsiniz.

Phaselis Koyu

Antalya Kemer’e 12 km mesafede yer alan Phaselis Koyu, Phaselis Antik Kenti’nin içerisindedir. Tarihi kalıntıların deniz ve ağaçlarla bir arada olduğu koy, etkileyici bir manzara sunmaktadır. Tekne turlarıyla ulaşım sağlayabileceğiniz antik kentte kamp yapabilir, yüzebilir, ormanda yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Erken saatlerde sakin bir atmosfer sunan Phaselis Koyu, öğleden sonra teknelerin durağı olmaktadır. Sabah sakinliğinde deniz ve güneşin tadını çıkarabilir; öğleden sonra ise antik kenti gezebilir ve ormanı keşfetmeye başlayabilirsiniz. Koya giriş ücretsiz olup günün her saati kullanıma açıktır.

Belek'e Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz’in gözde şehri Antalya’da yer alan Belek, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Sayısız güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Belek, her mevsim ziyarete uygun nadir yerler arasındadır.

Ilıman iklime sahip bölgeyi ziyaret için tatile dair kriterlerinizi belirlemeniz gerekmektedir. Gündüz deniz ve güneşin tadını çıkarıp akşam saatlerinde hareketli eğlence hayatına karışmak istiyorsanız yaz mevsimi Belek’e gitmek için son derece uygundur.

Keşif turu düzenleyerek bölgede yer alan doğal ve tarihi alanları gezmek için ise sakin ve serin havaları tercih edebilirsiniz. Kültür gezileri, ekstrem sporlar ve kamp için Belek’e sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde gidebilirsiniz.

Belek'e Nasıl Gidilir?

Merkezi ve popüler bir bölge olan Belek’e şehrin pek çok farklı noktasından çeşitli ulaşım yöntemlerini değerlendirerek erişebilirsiniz. Özel araç ve taksinin yanı sıra ilçelerden kalkan otobüs ve minibüsleri değerlendirebilirsiniz.

Ilıca Manavgat, Muratpaşa, Kepez ve Serik otobüslerini kullanarak kısa süre içerisinde Belek’e gidebilirsiniz. İlçelerden kalkan minibüsler de bölgeye pratik bir ulaşım imkanı sunmaktadır.

İhtişamlı Bir Tatil Deneyiminin Adresi: Calista

Antalya Belek’te yer alan Calista Luxury Resort, yüksek müşteri memnuniyetine sahip özel hizmetleri ile eşsiz bir tatil yapmak isteyenlerin ilk seçimi haline gelmektedir. Çeşitli oda ve villa türlerinden oluşan konaklama birimleri, farklı ihtiyaç ve isteklere uygun şekilde dekore edilerek hizmete açılmıştır.

Tesis, çam ağaçlarından oluşan ormanın içerisinde 120.000 m2’lik bir alanda bulunmaktadır. Uluslararası birçok statüye sahip olan Calista, denize sıfır konumuyla keyifli bir tatil olanağı sunar.

Lüks ve kaliteli tatilin adresi olarak öne çıkan Calista Luxury Resort, özel spor alanları, toplantı odaları, konaklama birimleri ve yeme içme alanlarıyla dikkat çekmeyi başarmaktadır.

Kusursuz bir tatil süreci geçirebileceğiniz otelde ihtiyacınıza ve bütçenize en uygun konaklama birimini bularak unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Blog Tatilde Yanina Almasi Gerekenler Card
    Tatile Giderken Alınması Gerekenler

    Yaz tatiline giderken alınması gereken eşyalara dikkat etmeniz gerekir.

  • Calista Resort Hotel Blog Sosyal Yetenekleri Gelistiren Cocuk Aktiviteleri
    Sosyal Yetenekleri Geliştiren Keyifli Çocuk Aktiviteleri

    Çocuk gelişiminde son derece önemli bir unsur olan sosyal yetenekler, gelişim sürecinin diğer ögeleri ile de bağlantılı olan çocuk aktiviteleridir..

  • Calista Resort Hotels Blog Kisin Yuzmenin Faydalari Card
    Kış Mevsiminde Havuzda Yüzmenin Faydaları

    Keyifli bir aktivite olan yüzme, genellikle ilkbahar ve yaz gibi sıcak mevsimlerde tercih edilse de kış mevsiminde de vücuda iyi gelir.

  • Calista Resort Hotel Blog Yemek Cesitleri Card
    Yemek Tutkunlarına Özel Benzersiz Dünya Mutfağı Önerileri

    Lezzet tutkunları tarafından merak edilen dünya mutfağı, birbirinden farklı gıda ve tarifleri ile dikkat çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog Konsept Card
    Konsept Mekan Nedir?: Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Alanlar

    Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur

  • Calista Resort Hotel Blog Dugun Nasil Yapilir Card
    Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

    Düğün organizasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur.

  • Calista Blog Ultra Her Sey Dahil Ekonomik Tatil Card
    Türkiye'de Ultra Her Şey Dahil Konseptiyle Ekonomik Tatil Keyfi

    Tatiller, bireylerin kusursuz bir dinlenme ve eğlence olanağına sahip olmak istedikleri süreçtir

  • Calista Resort Hotel Belekin En Iyi Restoranlari Card
    Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

    Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Otel Card
    Belek'te En Beğenilen Lüks Konaklama Oteli

    Belek lüks oteller tatil sürecinin kusursuz bir deneyime dönüşmesine olanak tanır.

  • Calista Resort Hotel Blog Luks Villalar Card
    Antalya'da Lüks ve İhtişamın Yaşam Bulduğu Villalar

    Berrak denizi, yemyeşil doğası ve renkli eğlence hayatı ile dikkatleri üzerine çeken şehirde her zevke hitap eden konaklama olanakları bulunur.

    REZERVASYON