Rezervasyon

13 Aralık 2023

Antalya Gezi Rehberi: Antalya’da Gezilecek 14 Yer

Antalya gezilecek yerler açısından son derece zengin bir konumdur. Eğlenceli bir tatil süreci geçirebileceğiniz bölgede görülmeye değer pek çok özel alan bulunur. Antalya’da gezilecek yerlerin başında birbirinden farklı kültürlere ait tarihi yerler, doğal alanlar ve berrak sulardan oluşan koylar yer almaktadır.

Antalya’da Gezilecek Tarihi Yerler

Antalya’nın gözde bölgeleri arasında bulunan Belek, birçok uygarlığın yaşam alanı olarak kullanılmıştır. Bereketli toprakları, yeşil alanları ve denizleriyle ilgi odağı haline gelen Antalya’da gezilecek yerler arasında tarihi yapılar öne çıkmaktadır.

  • Perge Antik Kenti
  • Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu
  • Sillyon Antik Kenti
  • Aspendos Köprüsü
  • Pednelissos Antik Kenti

Antalya Belek’e gittiğinizde gezebileceğiniz tarihi yerler arasında yer alır.

Perge Antik Kenti

 

Perge Antik Kenti Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunur. Hitit yazılı metinlerinde ismine rastlanılan Perge’nin eski adı ‘’Parha’’dır. 1946 yılında başlatılan araştırma ve arkeolojik kazı çalışmaları kentin geçmişini gün yüzüne çıkarır.

Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde en parlak çağlarını yaşayan metropolit kentte tiyatro, hamam, sütunlu cadde, kestros çeşmesi, agora, su kanalı ve nymphaion havuzu bulunur.

Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu

Aspendos Antik Kenti, MÖ 10. yüzyıldan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılmıştır. Birbirinden farklı özelliklere sahip pek çok medeniyetin yaşam alanı olan Aspendos, Antalya’nın sembollerinden biri haline gelmiştir. Çeşitli devletlerin himayesi esnasında restore edilerek günümüze gelmeyi başaran Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu ve Su Kemerleri, 2015 UNESCO Geçici Miras Listesinde yer almaktadır.

Güçlü bir akustiğe sahip olan Aspendos Antik Tiyatrosu, etkileyici görünümü ve geniş kapasitesiyle Belek'te gezilecek yerler arasında yer alır. 

Sillyon Antik Kenti

Sillyon Antik Kenti bulunduğu konum itibariyle oldukça özgün bir nitelik sergiler. Tam tepenin üzerine konumlandırılan antik kentteki yapılara dair detaylı bir bilgi bulunmamıştır. Son yıllarda yapılmaya başlanan çalışmalar ile beraber yerleşim alanının geçmişinin aydınlatılması beklenmektedir. MÖ 3000 yılına kadar dayanan Sillyon Antik Kenti’nin Troya Savaşı döneminde inşa edildiği düşünülür.

Aspendos Köprüsü

Roma Döneminde inşa edilen Aspendos Köprüsü, Köprüçay Nehri üzerinde yer alır. ‘’Eski Köprü’’ olarak da adlandırılan köprü depremler sebebiyle yıkılsa da 13. yüzyılda Selçuklu Devleti, kalıntıların üzerine köprüyü yeniden inşa etmiştir.

Son yapım tarihi 1219 ile 1236 yılları arası olan köprü 225 metre uzunluktan oluşur. Araç trafiğine kapalı olan Aspendos Köprüsünü, Aspendos Antik Kenti’nden net bir şekilde görebilirsiniz.

Pednelissos Antik Kenti

Dağ yamacına kurulan Pednelissos Antik Kenti, tarih tutkunlarının Antalya’da gezilmesi gereken yerler listesinde yer alır. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan antik kentin en parlak çağı Hellenistik Dönem olarak kabul edilir.

1914 senesinde İtalyan arkeologlar tarafından keşfedilen yerleşim alanında etkileyici yapılar ve kalıntılar yer alıyor. Sit alanında bulunan antik kent, doğa ile iç içe konumuyla beğeni kazanır.

Belek'te Görülmesi Gereken Doğal Yerler

Antalya gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir konum olarak öne çıkmaktadır. Antalya’da görülmesi gereken yerler arasında önemli bir yere sahip olan doğal alanlar, özgün yapılarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

  • Uçansu Şelalesi
  • Köprülü Kanyon Milli Parkı
  • Zeytintaş Mağarası
  • Boğazkent Kuş Cennet
  • Kurşunlu Şelalesi

Antalya’da görülmesi gereken doğal yerler arasında yer alır.

Uçansu Şelalesi

Antalya’da görülmesi gereken doğal yerler arasında yer alan Uçansu Şelalesi, Serik ilçesinde yer alır ve şehir merkezine 57 km mesafededir. Deniz seviyesinden 400 m yükseklikte olan şelalenin döküldüğü alanda 20 m genişliğe ve 2,5 m derinliğe sahip bir dev kazanı oluşmaktadır.

Özellikle bahar ve kış mevsimlerinde yüksek debide akan şelale, yaz mevsiminde daha durağan hale gelir. Aziz Paulus Yolu üzerinde bulunan Uçansu Şelalesi özellikle trekking tutkunlarının rotasında yer almaktadır.

Köprülü Kanyon Milli Parkı

366.140 dekarlık bir alandan oluşan Köprülü Kanyon, Manavgat ilçesine 63 km mesafededir. 1973 senesinde Milli Park vasfını alan Köprülü Kanyon, 14 km uzunluğuyla ülkenin en uzun kanyonları arasında yer almaktadır.

Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda Köprüçay Nehri, Selge Antik Kenti, Zeus Tapınağı, Artemis Tapınağı, Oluk Köprüsü, Büğrüm Köprüsü, 400 hektarlık servi ormanı, Şeytan Kayaları, Aziz Paul Yolu başta olmak üzere birçok doğal alan ve özel hayvan türü bulunmaktadır.

Zeytintaş Mağarası

Serik ilçesinin Akbaş Köyü sınırları içinde yer alan Zeytintaş Mağarası, farklı uzunluklardan oluşan iki katlı yapısı ile dikkat çekici bir doğal mekandır. Mağaranın içerisi oda ve salonlara bölünmüştür. 1997 senesinde keşfedilen mağara, yüksek sıcaklığı ve nemli havasıyla farklı bir yapıya sahiptir ve herkesin Antalya’da gezilecek yerler listesinde yer almalıdır.

Boğazkent Kuş Cenneti

Boğazkent Kuş Cenneti, Serik ilçesine 8 km mesafede bulunur. Kuş cennetinin içerisinde 207 farklı kuş türü bulunur. Bazı kuş türlerinin geçiş noktasında mola alanı olarak kullandığı alan mavi ve yeşilin kusursuz uyumu ile doğal bir atmosfer sunmayı başarır.

Kurşunlu Şelalesi

Antalya - Isparta yolunda yer alan Kurşunlu Şelalesi 18 metre yüksekliğe sahiptir. Küçük şelalelerle birleşen Kurşunlu, 7 adet gölet oluşturur.

2 kilometrelik bir kanyonun içinde bulunan Kurşunlu Şelalesi, 1986 yılında resmi bir park haline getirilerek ziyarete açılmıştır. Piknik alanı içinde; manzara seyir terasları, çocuk parkı, restoran, otopark, gezinti patikaları, içme suyu, tuvalet vardır. Ulaşım, belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanabilmektedir.

Antalya’da Gidilecek Koylar

Ceneviz Koyu başta olmak üzere sayısız koya sahip olan Antalya Belek, huzurlu bir tatil arayışında olanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Sakin ve berrak suların tadını çıkarmak isteyenler için ideal olan Antalya koyları, sıcak ve dalgasız suları ile keyifli bir yüzme deneyimi sunmaktadır. Antalya koylarına tekneyle, yüzerek veya yamaçlardan yürüyerek ulaşabilirsiniz.

  • Phaselis Koyu
  • Korsan Koyu
  • Andrea Doria Koyu
  • Sazak Koyu

En popüler Antalya koyları olarak bilinir ve Antalya’da tatil yapacak olan kişilerin bu koyları ziyaret etmesi gerekmektedir.

Phaselis Koyu

 

Phaselis Koyu, Phaselis Antik Kenti içerisinde yer alan masmavi sulara sahip Antalya koylarından biridir. Tarih ve doğanın etkileyici uyumunu görebileceğiniz koya giriş ücretlidir. Müzekart veya nakit ile giriş yapabileceğiniz koy, sakin ve huzurlu bir yapıdan oluşmaktadır. Piknik ve kamp alanlarının bulunduğu Phaselis, çam ağacı ormanlarıyla çevrilidir.

Sıcak ve dalgasız sulardan oluşan koya, haftanın her günü 09.00 ile 20.00 saatleri arasında giriş yapılabilmektedir.

Korsan Koyu

Her yıl binlerce turistin uğrak noktası haline gelen Korsan Koyu en gözde Antalya koyları arasındadır. Yüzme ve güneşlenmenin yanı sıra kamp kurarak konaklayabileceğiniz koyun içerisinde tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunur. Korsan Koyu’na özel araç veya tekne turlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Andrea Doria Koyu

İsmini Amiral Andrea Doria’dan alan Andrea Doria Koyu yeşilliklerle çevrelenen berrak deniz, etkileyici bir manzara sunmaktadır. Caretta carettaların yaşam alanı olarak öne çıkan koyda Akdeniz foklarını da görebilirsiniz.

Sazak Koyu

Beydağları Sahil Milli Parkı’nda bulunan Sazak Koyu turkuaz rengi denizi, huzurlu atmosferi ve yeşil alanları ile dikkat çekicidir. İçerisinde herhangi bir sosyal tesisin bulunmadığı koy, dinlenmek isteyenlerin tercih ettiği bir noktadır.

Belek'e Ne Zaman Gidilir?

Antalya Belek, doğal ve tarihi alanları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarır. Her mevsim binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Belek, ılıman iklimi sayesinde her dönem gidilebilecek şehirler arasında yer almaktadır.

Deniz ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz hareketli bir tatil yapmak istiyorsanız ilkbahar ve yaz mevsimlerini tercih edebilirsiniz. Bölgeyi adım adım gezmek ve keyifli bir dinlenme olanağına sahip olmak için ise sonbahar ve kış mevsimleri idealdir.

Belek'e Nasıl Gidilir?

Antalya - Mersin karayolu üzerinde bulunan Belek’e özel aracın yanı sıra minibüs ve otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Belek’te yüksek konforlu bir tatil süreci geçirmek için Calista Luxury Resort Otel’i tercih edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel En Iyi Koylar Blog Card
    En İyi Antalya Koyları: Antalya’da Gidebileceğiniz 6 Koy

    Akdeniz’in en özel şehri Antalya, birbirinden farklı özelliklerden oluşan ilçeleriyle her mevsim ziyaretçi akınına uğramaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatilde Yanina Almasi Gerekenler Card
    Tatile Giderken Alınması Gerekenler

    Yaz tatiline giderken alınması gereken eşyalara dikkat etmeniz gerekir.

  • Calista Resort Hotel Blog Sosyal Yetenekleri Gelistiren Cocuk Aktiviteleri
    Sosyal Yetenekleri Geliştiren Keyifli Çocuk Aktiviteleri

    Çocuk gelişiminde son derece önemli bir unsur olan sosyal yetenekler, gelişim sürecinin diğer ögeleri ile de bağlantılı olan çocuk aktiviteleridir..

  • Calista Resort Hotels Blog Kisin Yuzmenin Faydalari Card
    Kış Mevsiminde Havuzda Yüzmenin Faydaları

    Keyifli bir aktivite olan yüzme, genellikle ilkbahar ve yaz gibi sıcak mevsimlerde tercih edilse de kış mevsiminde de vücuda iyi gelir.

  • Calista Resort Hotel Blog Konsept Card
    Konsept Mekan Nedir?: Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Alanlar

    Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur

  • Calista Resort Hotel Blog Yemek Cesitleri Card
    Yemek Tutkunlarına Özel Benzersiz Dünya Mutfağı Önerileri

    Lezzet tutkunları tarafından merak edilen dünya mutfağı, birbirinden farklı gıda ve tarifleri ile dikkat çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog Dugun Nasil Yapilir Card
    Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

    Düğün organizasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur.

  • Calista Blog Ultra Her Sey Dahil Ekonomik Tatil Card
    Türkiye'de Ultra Her Şey Dahil Konseptiyle Ekonomik Tatil Keyfi

    Tatiller, bireylerin kusursuz bir dinlenme ve eğlence olanağına sahip olmak istedikleri süreçtir

  • Calista Resort Hotel Belekin En Iyi Restoranlari Card
    Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

    Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog En Luks Otel Card
    Belek'te En Beğenilen Lüks Konaklama Oteli

    Belek lüks oteller tatil sürecinin kusursuz bir deneyime dönüşmesine olanak tanır.

    REZERVASYON