Rezervasyon

05 Ocak 2024

Köprülü Kanyon Milli Parkı Gezi Rehberi

Antalya’nın şelaleleriyle ünlü Manavgat beldesinde bulunan Köprülü Kanyon, Akdeniz’in eşsiz kanyolarından ve Türkiye’nin önde gelen milli parklarından biridir. Köprülü Kanyon Milli Parkı, Antalya'nın en popüler turistik noktalarındandır ve özellikle doğa aşıkları için bir vaha gibidir.

Yaklaşık 14 kilometre uzunluğundaki bu doğa harikası, Köprüçay Nehri’nin derin vadileri arasında yer alır. Çarpıcı kaya oluşumları, yemyeşil bir orman ve büyüleyici güzellikte Köprüçay Nehri ile  Köprülü Kanyon Milli Parkı onu keşfetmeye gelen yürüyüşçüleri, dağcıları ve doğa tutkunlarını büyüler.

Köprülü Kanyon aynı zamanda su sporları için de mükemmel bir lokasyondur. Köprüçay Nehri, zorlu akıntıları ve nefes kesici doğasıyla rafting ve kano gibi aktiviteler için ideal bir parkur sunar. Köprülü Kanyon, yalnızca Türkiye’de de değil, tüm dünyada en iyi rafting alanları arasında gösterilir. Kanyonun etrafında bulunan Roma Dönemine ait tarihi kalıntılar ise tarih severler için büyüleyici bir deneyim vadeder.

Köprülü Kanyon, aynı zamanda piknik ve kamp yapmak isteyen aileler ve çiftler için de harika bir seçenektir. Bu benzersiz kanyonun sakinliği ve güzelliği, dinlenmek ve neşeli anılar biriktirmek isteyen herkes için ideal bir atmosfer sunar.

Bütün bu özellikleriyle Köprülü Kanyon, muhteşem bir aile tatilini ya da romantik bir kaçamağı unutulmaz hale getirmek için eşsiz bir destinasyondur ve yakın olduğu için Belek’te gezilecek yerler arasında yer alır.

Köprülü Kanyon Tarifi

Tatil için Antalya’yı ziyaret edecekseniz, eşsiz manzaralar ve heyecan verici su sporları sunan Köprülü Kanyon Milli Parkı’nı mutlaka görmelisiniz. Elbette Köprülü Kanyon deneyimi, “Köprülü Kanyon nerede?” sorusu ile başlar. 

Köprülü Kanyon, Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alır. Antalya merkezden Köprülü Kanyon’a ulaşmak ise araçla yaklaşık 1 saat sürer. Köprülü Kanyon’a kendi aracınızla gidebileceğiniz gibi günlük turlar ya da toplu taşıma araçlarıyla da ulaşabilirsiniz.

Köprülü Kanyon’a ulaşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. 

·        Manavgat – Antalya karayolu üzerinden Serik istikametinde ilerleyin.

·        Serik yolu üzerinde ilerlerken göreceğiniz Köprülü Kanyon tabelalarını takip edin.

·        Turkuaz renkli Köprüçay Nehri’ni gördüğünüzde, Köprülü Kanyon’a yaklaştınız demektir. Bu yoldan 10 dakika kadar daha devam edin.

·        Bu yolun bitiminde Köprülü Kanyon’un yer aldığı Beşkonak beldesinin merkezine ve Köprülü Kanyon’un tarihi köprülerinin bulunduğu alana varacaksınız.

Köprülü Kanyon Nerede?

Manavgat, kanyon, vadi ve şelaleleriyle ünlü bir Antalya ilçesidir. Köprülü Kanyon Milli Parkı da Antalya’nın doğal güzellikleriyle ünlü bu ilçesinde bulunur. Köprülü Kanyon’un Bozyaka Bucağı’ndaki başlangıç noktası Antalya şehir merkezine 80 km, Alanya şehir merkezine ise 114 km uzaklıktadır.

İlginizi Çekebilir: Aspendos Antik Kenti

Köprülü Kanyon'da Rafting

Köprülü Kanyon Milli Parkı, doğa ve tarih severlerin yanı sıra rafting tutkunları için de çok özel bir turistik destinasyondur. Köprülü Kanyon Milli Parkı, dünya standartlarındaki rafting işletmeleriyle, Köprüçay Nehri’nin turkuaz sularında ve muhteşem kanyon manzarası içinde rafting yapma olanağı sunar.

Köprülü Kanyon, uluslararası standartlarda profesyonel rafting işletmeleriyle doludur. Bu işletmeler, her seviyeden rafting tutkunu için güvenli ve heyecan verici rafting turları düzenler. Köprüçay Nehri'nin etkileyici sularında rafting yaparak Antalya’nın eşsiz doğasıyla buluşabilirsiniz. 

Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisindeki rafting parkuru, size yalnızca sevdiklerinizle unutulmaz bir macera yaşama olanağı da sunmaz. Bu eşsiz deneyim sırasında Köprülü Kanyon'un eşsiz doğal güzelliklerini keşfetme şansınız olacak. Yüksek kanyon duvarları, yemyeşil ormanlar ve tarihi kalıntılar, bu macera dolu yolculuğunuzu daha da özel kılacak.

Antalya’da en iyi rafting deneyimini yaşayabileceğiniz noktalardan olan Köprülü Kanyon Milli Parkı, rafting dışında kano aktivitesi için de en ideal destinasyonlardandır. Bu doğa harikasında ister rafting ister kano deneyimiyle unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Köprülü Kanyon Konaklama

Antalya Köprülü Kanyon Milli Parkı, Türkiye’deki en iyi rafting tesislerinin yanı sıra muhteşem doğal güzelliği ve Roma Döneminden kalma tarihi eserleriyle tatilciler için atlanmaması gereken bir destinasyon. Peki Antalya Köprülü Kanyon gezisi için en iyi konaklama seçenekleri neler?

Antalya’da birçok lüks otel bulunur. Bu oteller, gerek konumları gerek misafirlerine sundukları özel hizmetler ve turlar ile Köprülü Kanyon deneyimini en üst düzeyde yaşamanızı sağlayabilir. Köprülü Kanyon’a ulaşımın merkezlerinden olan Serik ilçesinde yer alan Calista Luxury Resort, bu oteller arasında yer alır. 

Ultra her şey dahil konseptiyle Calista Luxury Resort, eşsiz bir Antalya tatili için tüm olanakları önünüze serer. Özel bir plaj, açık ve kapalı yüzme havuzları modern SPA ve spor tesisleri, lüks restoranlar ve herkes için konforlu odalar ile Calista Luxury Resort, unutulmaz bir ultra her şey dahil Antalya tatilini garanti eder. Bu lüks otelde konaklarken sıradan bir tatilin ötesinde, kendinizi ayrıcalıklı hissedeceğiniz büyülü bir deneyim yaşayacaksınız.

Calista Luxury Resort’tan Antalya Köprülü Kanyon Milli Parkı’na ulaşmak da oldukça kolaydır. İster kişisel aracınızla ister toplu taşıma ya da günlük turlarla bu muhteşem milli parkı ziyaret edebilirsiniz. Calista Luxury Resort ile Antalya Köprülü Kanyon Milli Parkı arası, araçla yaklaşık 1 saat sürer. 

Oteller dışında Köprülü Kanyon, kampçılar için de uğrak bir noktadır. Eğer doğa içinde bir kamp tatili planlıyorsanız, Köprülü Kanyon’daki kamp alanlarında güvenle ve huzurla kamp yapabilirsiniz.

Köprülü Kanyon'da Gezilecek Yerler

Köprülü Kanyon rafting ve kano parkuru dışında muhteşem doğal güzelliklere, samimi köylere ve antik kentlere ev sahipliği yapar. 

Köprüçay Nehri, Köprülü Kanyon rafting parkurunu oluşturmasının yanı sıra enfes manzaralar sunar. Köprülü Kanyon’da piknik yaparken Köprüçay Nehri’nin dalgalı sularının dinlendirici sesine kulak kabartabilir ya da nefes kesici doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. 

Köprülü Kanyon’da Selge Antik Kenti ve tarihi Oluk Köprüsü gibi tarihi eserleri ve yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Selge Antik Kenti, MÖ 547 yılında kurulmuştur. Bu antik kent, Köprülü Kanyon’un hemen doğusundaki muhteşem bir vadide yer alır. Selge Antik Kenti'nde gezilmesi gereken birçok tarihi kalıntı bulunur. Bunlar arasında antik tiyatro, agora (pazar yeri), surlar, tapınaklar ve çeşmeler bulunur. Kentin yapısı ve tasarımı, antik dönemin mimari özelliklerini yansıtır.

Köprüçay Nehri’nin eşsiz sularının üzerinde yer alan Oluk Köprüsü ise tarihi MÖ 2. yüzyıla dayanan antik bir köprüdür. Antik Roma İmparatorluğu tarafından inşa edildiği düşünülen bu köprü, son derece iyi korunmuştur ve antik dönem mimarisinin eşsiz örnekleri arasında sayılır.

Bunlar dışında Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda etraftaki köyleri keşfedebilir, yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Köprüçay Nehri

Köprüçay Nehri, Tahtalı Dağı'nın eteklerinden, Serik ilçesinden çıkar ve Köprülü Kanyon bölgesinden geçerek Akdeniz'e ulaşır. Köprülü Kanyon, nehrin hızlı akıntıları ve etkileyici kanyon manzaraları ile ünlüdür.

Antik zamanlarda adı Eurymedon olan bu nehir, doğal güzelliği ve rafting işletmeleriyle çok popüler bir turistik destinasyondur.

Tarihi Oluk Köprü

MÖ 2. yüzyılda, Roma İmparatorluğu tarafından inşa edildiği düşünülen tarihi Oluk Köprüsü, Akdeniz’in eşsiz antik mimarisinin ikonik bir örneğidir. 14 metre uzunluğunda ve 3,5 metre genişliğindeki bu antik yapı, Roma’nın Pisidia’daki farklı yerleşim bölgelerini birbirine bağlamak amacıyla inşa edilmiştir.  Tarihi Oluk Köprüsü, özellikle üçgen kemerli yapısı ve sağlam taş işçiliğiyle dikkat çeker.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel En Iyi Koylar Blog Card
    En İyi Antalya Koyları: Antalya’da Gidebileceğiniz 6 Koy

    Akdeniz’in en özel şehri Antalya, birbirinden farklı özelliklerden oluşan ilçeleriyle her mevsim ziyaretçi akınına uğramaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatilde Yanina Almasi Gerekenler Card
    Tatile Giderken Alınması Gerekenler

    Yaz tatiline giderken alınması gereken eşyalara dikkat etmeniz gerekir.

  • Calista Resort Hotels Blog Kisin Yuzmenin Faydalari Card
    Kış Mevsiminde Havuzda Yüzmenin Faydaları

    Keyifli bir aktivite olan yüzme, genellikle ilkbahar ve yaz gibi sıcak mevsimlerde tercih edilse de kış mevsiminde de vücuda iyi gelir.

  • Calista Resort Hotel Blog Sosyal Yetenekleri Gelistiren Cocuk Aktiviteleri
    Sosyal Yetenekleri Geliştiren Keyifli Çocuk Aktiviteleri

    Çocuk gelişiminde son derece önemli bir unsur olan sosyal yetenekler, gelişim sürecinin diğer ögeleri ile de bağlantılı olan çocuk aktiviteleridir..

  • Calista Resort Hotel Blog Yemek Cesitleri Card
    Yemek Tutkunlarına Özel Benzersiz Dünya Mutfağı Önerileri

    Lezzet tutkunları tarafından merak edilen dünya mutfağı, birbirinden farklı gıda ve tarifleri ile dikkat çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog Konsept Card
    Konsept Mekan Nedir?: Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Alanlar

    Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur

  • Calista Resort Hotel Blog Dugun Nasil Yapilir Card
    Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

    Düğün organizasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur.

  • Calista Blog Ultra Her Sey Dahil Ekonomik Tatil Card
    Türkiye'de Ultra Her Şey Dahil Konseptiyle Ekonomik Tatil Keyfi

    Tatiller, bireylerin kusursuz bir dinlenme ve eğlence olanağına sahip olmak istedikleri süreçtir

  • Calista Resort Hotel Belekin En Iyi Restoranlari Card
    Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

    Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker.

    REZERVASYON