Rezervasyon

25 Kasım 2022

Benzersiz Bir Tatil Deneyim: Kültür Turizmi

Kimileri için tatil dendiğinde akla deniz, kum, güneş gelir. Kimileri için de tatil, kültürel noktalarla buluşmak için bir fırsat niteliğindedir. Bizce benzersiz bir tatil; bir yanda denizin ve güneşin tadını çıkardığınız, bir yanda ise ruhunuzu kültürel dokularla beslediğiniz bir deneyimdir. Hem bedeninizi, hem de ruhunuzu dinlendiren bir seçim yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz!

Antalya Belek bölgesinin favorilerinden olan Calista Luxury Resort, sunduğu hizmetlere ek olarak kültürel noktalara olan yakınlığıyla da büyük beğeni topluyor. Özellikle yaz tatili konseptinin her detayını yaşayabileceğiniz bu otel, kültür turizmi yapabilmeniz için de stratejik bir konuma sahip. Eğer unutamayacağınız bir aile tatili deneyimi yaşamak istiyorsanız, Calista Luxury Resort ayrıcalığını mutlaka yaşamalısınız.

Calista Luxury Resort Yakınında Bulunan Kültürel Rotalar

Antalya Belek; sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda kültürel değerleriyle de zengin bir bölge olma özelliğine sahip. Antalya her şey dahil 5 yıldızlı oteller arasında herkesin favorisi olan Calista Resort Luxury yakınında da, mutlaka görmeniz gereken kültürel rotalar yer alıyor. Hazırsanız, bu rotalara yakından bakalım…

  • Calista Resort Hotel Kultur Turizmi Slider
  • Calista Resort Hotel Kultur Turizmi Slider 2
  • Calista Resort Hotel Kultur Turizmi Slider 3
  • Calista Resort Hotel Kultur Turizmi Slider 4

Aspendos Antik Kenti - 22 km

Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti, tüm görkemiyle ziyaretçilerini bekliyor. Calista Luxury Resort’e sadece 22 km uzaklıkta bulunan bu antik kent; amfi tiyatrosu ve diğer antik kalıntıları ile size zamanda yolculuk yaptıracak. Aspendos Antik Kenti içerisinde bulunan tiyatro, Romalılar tarafından inşa edilen dünyanın en görkemli ve en iyi korunmuş yapıları arasında yer alıyor.

Perge Antik Kenti - 24 km

Bölgenin bir diğer antik kenti ise Perge oluyor. Hala aktif olarak kazı yapılan bu antik kent, Antalya’nın doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Antalya şehir merkezine de 15 km uzaklıkta bulunan bu antik kent, Calista Luxury Resort’e 24 km mesafeye sahip. Geçmişi Hitit Dönemi'ne kadar uzanan ve bu dönemde “Parha” olarak bilinen bu kent, Roma Dönemi’nde de mimarisi ve konumu ile önemli kentlerden biri haline gelmiştir.

 

Hadrian Kapısı - 39 km

Üç Kapılar olarak da bilinen Hadrian Kapısı, şehrin her yerinde etkisini görebileceğiniz Roma Dönemi mimari eserlerinden biridir. Roma İmparatoru Hadrian döneminde yani M.Ö. 117-138 yılları arasında Antalya’nın ana kapısı olarak inşa edilmiştir. Antalya’nın en iyi korunmuş tarihi yapılarından olan bu kapı, hala tüm ihtişamıyla şehrin en etkileyici yapıları arasında yer alıyor. Üstelik bu eser, Calista Luxury Resort’e sadece 39 km uzaklıkta.

Antalya Müzesi - 45 km

Türkiye’nin en büyük müzelerinden olan ve Konyaaltı’nda bulunan Antalya Müzesi; 5.000 sanat eserinin sergilendiği, 7.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Antalya Arkeoloji Müzesi olarak da bilinen müze, sahip olduğu 13 sergi salonu ve bir açık hava galerisi ile dikkat çekiyor. Calista Luxury Resort’e 45 km mesafede yer alan bu müze mutlaka görülmeye değer.

Side Antik Kenti - 48 km

Bir antik çağ liman kenti olan Side Antik Kenti, Türkiye’nin hemen herkes tarafından bilinen kültürel değerlerinden biridir. Antik kentin içinde yer alan amfi tiyatro, göz alıcı ihtişama sahip olan sütunlu kemerler üzerine inşa edilmiştir ve bölgenin en büyük amfi tiyatrosudur. Antik kentteki Apollon Tapınağı, çeşmeler, spor salonu, agora ve diğer antik kalıntılar, Calista Luxury Resort’e sadece 48 km uzaklıkta sizi bekliyor.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotel Yastik Menusu Desktop
    Ultra Her Şey Dahil: En Sevdiğiniz Yastık Bile!

    Yastık Menüsü

  • Calista Resort Hotel Blog Cip Terminal Content Desktop
    Tatilde Ayrıcalıklı Hizmet: CIP

    CIP Terminal Hizmeti

  • Calista Resort Hotel Blog Villas Deskto
    Yepyeni Bir Deneyim: Villa Tatili

    Villa Tatili

  • Calista Resort Hoel Akıllı Oda Sistemleri Card
    Tatilin Kontrolü Parmaklarınızın Ucunda

    Akıllı Oda Sistemleri

  • Calista Resort Hotel Fast Track Blog Card
    Antalya Uluslararası Havalimanı Fast Track & CIP Lounge Hizmeti

    Fast Track & CIP Lounge Hizmeti

  • Calista Resort Hotel Blog Pavilion Card
    Ayrıcalıklı Hizmet ile Güneşin Tadını Çıkarın!

    VIP İskele & Pavilyonlar

    REZERVASYON