Rezervasyon

01 Nisan 2024

Balayı Nedir? Balayı Tatilinde Neler Yapılır?

Pek çok kişi için hayatındaki en özel ve unutulmaz anlardan biri düğün & nikah günüdür. Düğün veya nikah organizasyonu, planlama süreci gibi en unutulmaz an öncesinde yaşananlar, evlenecek kişiler için stres kaynağı haline gelebilir. Evlenen çiftler hem bu stresi ortadan kaldırmak hem de düğün yorgunluğunu atmak için heyecanla balayı planına başlar. Belek, Antalya düğün organizasyonu konusunda Türkiye’nin her bölgesinden talep alan yoğun bir bölgedir. Calista Luxury Resort, düğün nikah ve balayı organizasyonlarınız için premium bir deneyim sağlar.

Kimi çiftler düğün veya nikahlarından aylar önce balayı planı yapabilir. Balayı süresince geçen zaman çiftler için unutulmaz olacağından her detayın kusursuz ve istedikleri gibi gerçekleşmesini arzulayabilirler. Eğer siz de balayı planı hazırlıkları yapıyorsanız ve her anın hayallerinizdeki gibi kusursuz olmasını istiyorsanız size özel hazırladığımız içeriğin devamını inceleyebilirsiniz.

Balayı Nedir?

Unutulmaz bir balayı planının nasıl olması gerektiğine geçmeden önce balayı ne demek sorusu ele alınabilir. Özellikle günümüz çiftlerinin en az düğün veya nikah planları kadar önem verdikleri, hatta pek çok çiftin bütçe planlama döneminde oldukça cömert davranmayı tercih ettikleri tatil balayıdır.

Balayı, İngilizcedeki karşılığı honeymoon’dan dilimize çevrilmiş bir kelimedir. Ancak yaygın olan inançların bazılarına göre balayının kökenleri Babillere kadar uzanır. Yıllar öncesindeki dönemlerde yeni evlenmiş çiftlerin düğün törenlerinden sonraki 30 gün boyunca çeşitli şenlik ve kutlamalarla geçirdikleri bir dönem bulunduğu rivayet edilir. Rivayete göre bu geleneğin evlenen tüm çiftler tarafından gerçekleştirilmesi beklenir ve bahsi geçen eğlence süreci bir inanç olarak benimsenirmiş.

Günümüzde çiftler için hayli önem taşıyan, her anını unutulmaz kılmak için aylar öncesinden plan yapılan balayı temelde evliliğin ilk zamanlarını da karşılayan bir kelime olarak ele alınabilir.

Balayı Ne Kadar Sürer?

Balayı planı yapan veya yapacak olan çiftlerin aklına takılan hususlardan biri balayı kaç gün olmalıdır. Balayı tatilinin ne kadar süreceği konusundaki nihai karar tamamen çiftlerin inisiyatifindedir. Bu konu hakkında şu kadar süre normaldir veya balayının bu kadar süreyi aşmaması gerekir gibi yargılarda bulunmak doğru değildir.

Çiftler bütçelerine, günlük yaşamdaki iş rutinlerine, ne kadar süreyi tatil yaparak geçirebileceklerine ve gerçekleştirmek istedikleri planlara göre kendilerine en uygun balayı süresini belirleyebilir. Esas önemli olan çiftlerin evliliğinin anlarını unutulmaz anılarla süsleyebilmeleri, aralarındaki bağı daha da kuvvetlendirecek güzellikler yaşayabilmeleridir.

Balayı Nasıl Geçer?

Çiftlerin planlama süreçlerini şekillendiren bir diğer etmen balayında ne yapılır sorusuna buldukları yanıtlardır. Tıpkı balayının ne kadar süreceği gibi bu sorunun yanıtı da çiftler özelinde değişkenlikler gösterir. Kimi çiftler yaz tatiline sıcak bakarken kimileri etrafın bembeyaz karla kaplı olduğu kış tatilini tercih edebilir. Dolayısıyla balayında ne yapılacağı ya da balayının nasıl geçeceğine ilişkin yanıtlar çiftlerin planlarına göre şekil alabilir.

Sıcak yaz döneminde balayına çıkmayı tercih eden çiftler, eşsiz doğal güzelliklere sahip sıcacık mekanları tercih edebilir; eğlenceli yaz etkinlikleri arasından kendilerine ne uygun olanları seçerek balayı süresince geçen zamanı eğlenceli kılabilir.

Tercihini kış döneminden yana yapan çiftler ise huzur veren bembeyaz karın, kış sporları veya aktivitelerinin tadını çıkarabilir; her anı ölümsüz kılacak yeni etkinlikler keşfedebilir. Bu sayede balayı tatili nasıl olmalı gibi soruların yanıtlarını çiftler özelinde vermenin doğru olacağı kanısına ulaşılabilir.

Balayına Gidilecek Yerler

Balayı planları yaparken nereye gidebileceğiniz konusunda bir arayış içindeyseniz tercihinizi sıcacık iklimiyle içinizi ısıtacak, doğal güzellikleriyle kalbinizi kazanacak, Akdeniz’in incisi Belek’ten yana yapabilirsiniz. Belek hem konumu hem de doğal güzellikleri gereği balayı tatilinizi unutulmaz kılacak pek çok ayrıntıya sahip bölgelerden biri olarak ilk tercihleriniz arasına yerleşebilecek güçlü adaylardandır.

Antalya Belek demişken, sıcacık kumlarıyla ziyaretçilerini mest eden Akdeniz’e sıfır konuma sahip, yeşilin en güzel halini deneyimleyebileceğiniz eşsiz çam ağaçlarıyla kaplı ormanın içinde yer alan gerek modern dinamiklere sahip mimarisi gerek dünya standartlarındaki hizmet kalitesi ile adından söz ettiren Calista Luxury Resort’u es geçmemek gerekir.

Balayı Tatilinde Yapılacaklar

Balayında dikkat edilmesi gerekenler elbette sadece tatil ve eğlence ile sınırlı değildir. Çiftlerin balayı tatilinde yapılacaklar konusunda bir perspektif çizebilmeleri için öncesinde planlamalar yapmaları gerekebilir. Bu planlama hem sorunsuz bir balayı tatilinin hem de unutulmaz anılar biriktirmenin anahtarlarından biri olarak değerlendirilebilir.

Balayı Planlaması Yapın

Planlama, bir balayı tatili için olmazsa olmaz detaylar arasında yer alır. Tatiliniz sırasında neler yapmak istediğiniz, hangi etkinlikleri gerçekleştirmeye karar verdiğiniz, nerede konaklayacağınız ve ne kadar harcama yapacağınız vb. hakkında önceden yapılan planlamalar balayınızın kusursuz geçmesine yardımcı olabilir.

Lüks Balayı Otelinde Eşsiz Bir Tatil Yapın: Calista’da Balayı

Lüks balayı otelleri, birinci sınıf kalite ayrıcalıkları, bulunduğu şehrin en güzel konumları arasından birine sahip olması, tatil sırasında eğlenmek ve yeni yerler keşfetmek dışında herhangi bir çaba sarf etmeye lüzum bırakmaması gibi pek çok özelliği bakımından balayı planı yapan çiftlere verilebilecekler örneklerden biri sayılabilir. Eğer balayı planları yaparken nasıl bir mekan seçeceğinize henüz karar vermediyseniz Antalya lüks balayı otelleri arasından bütçenize uygun olanları değerlendirebilir, eşsiz bir tatil deneyimine sahip olabilirsiniz.

Plajın ve Havuzun Tadını Çıkarın

Balayı tatili, özellikle sıcak yaz dönemlerinde planlanan tatiller sıcacık güneş, plaj, havuz ve deniz döngüsü demektir. Hem şahane vakitler geçirebileceğiniz hem de sıcacık kum ve suların keyfini çıkarabileceğiniz plaj ile havuzlar balayı tatilinizi benzersiz kılmanın bir diğer yolu olarak gösterilebilir.

Romantik Akşam Yemeği Yiyin

Romantik akşam yemeği çiftler arasındaki enerjiyi kuvvetlendiren, birlikte hem keyifli hem de unutulmaz anlar geçirmelerine yardımcı olan özel aktiviteler arasındadır. Bu aktivite sırasında pek çok uluslararası lezzeti deneyimleyebilir, ülke mutfağına dair daha önce deneyimlemediğiniz lezzetleri tercih edebilirsiniz.

Spa ve Masajla Stresi Geride Bırakın

Yoğun stresle geçen düğün & nikah planı sonrası çiftlerin ihtiyaç duyduğu ve arzu ettiği şeylerden biri spa ve masaj hizmetidir. Pek çok lüks balayı otelinde bulabileceğiniz masaj ve relax spa hizmeti sayesinde gerilen kaslarınızı yumuşatabilir, stresli geçen dönemleri vücudunuzdan arındırabilir bu sayede çok daha keyifli geçen, her anını anımsayabileceğiniz güzellikte bir balayı yapabilirsiniz.

Masaj ve spa hizmetleri sayesinde daha önce hiç deneyimlemediğiniz farklı kültürlere ait masaj & terapi tekniklerini deneyimleyebilir, kendinize ve partnerinize etkisi uzun zaman sürecek bir balayı tecrübesi kazandırabilirsiniz.

Bol Bol Fotoğraf Çekin

Balayı dönemi evliliğin ilk anlarını ifade eden, dolayısıyla her şeyin keyif ve huzurla geçtiği anılar demektir. İlerde gülümseyerek, mutlulukla hatırlayacağınız anılar yaratmak için birlikte geçirdiğiniz anları fotoğraflayabilir, bu sayede o anları ölümsüz hale getirebilirsiniz.

Bu fotoğraflar yardımıyla kendinize ve eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız, çocuklarınıza ve onların çocuklarına kendinizden birer iz bırakabilir, ne kadar zaman geçerse geçsin hatırlanmaya değer anıları canlı tutabilirsiniz.

Calista'da Eşsiz Balayı Tatilinizi Planlayın

Calista Luxury Resort ile balayı tatiliniz sırasında, Ultra Her Şey Dahil konsept hizmeti sayesinde arzu ettiğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz her şeye sınırsız ulaşım imkanı elde edebilir; birbirinden farklı konseptlerle hazırlanan eğlencelerin keyfini çıkarabilir, lezzetiyle büyüleyen uluslararası mutfaklara ait tatları deneyimleyebilir ve hayallerinizin de ötesindeki diğer pek çok ayrıcalığa rahatça sahip olabilirsiniz. Ayrıca Calista geniş salonları ve açık alanları ile Antalya toplantı otelleri arasında önemli bir yer edinmiştir. Toplantı ve organizasyonlarınız için iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları

  • Calista Resort Hotels Blog Organizasyon Card
    Organizasyon Düzenleme: Organizasyon Nedir, Nasıl Düzenlenir?

    Organizasyon düzenleme ve organizasyon kavramları hem bireysel eylemleri hem de kurumsal iş dünyasını ilgilendiren dinamiklerden biridir.

  • Calista Resort Hotel En Iyi Koylar Blog Card
    En İyi Antalya Koyları: Antalya’da Gidebileceğiniz 6 Koy

    Akdeniz’in en özel şehri Antalya, birbirinden farklı özelliklerden oluşan ilçeleriyle her mevsim ziyaretçi akınına uğramaktadır.

  • Calista Resort Hotel Blog Tatilde Yanina Almasi Gerekenler Card
    Tatile Giderken Alınması Gerekenler

    Yaz tatiline giderken alınması gereken eşyalara dikkat etmeniz gerekir.

  • Calista Resort Hotel Blog Sosyal Yetenekleri Gelistiren Cocuk Aktiviteleri
    Sosyal Yetenekleri Geliştiren Keyifli Çocuk Aktiviteleri

    Çocuk gelişiminde son derece önemli bir unsur olan sosyal yetenekler, gelişim sürecinin diğer ögeleri ile de bağlantılı olan çocuk aktiviteleridir..

  • Calista Resort Hotels Blog Kisin Yuzmenin Faydalari Card
    Kış Mevsiminde Havuzda Yüzmenin Faydaları

    Keyifli bir aktivite olan yüzme, genellikle ilkbahar ve yaz gibi sıcak mevsimlerde tercih edilse de kış mevsiminde de vücuda iyi gelir.

  • Calista Resort Hotel Blog Yemek Cesitleri Card
    Yemek Tutkunlarına Özel Benzersiz Dünya Mutfağı Önerileri

    Lezzet tutkunları tarafından merak edilen dünya mutfağı, birbirinden farklı gıda ve tarifleri ile dikkat çeker.

  • Calista Resort Hotel Blog Konsept Card
    Konsept Mekan Nedir?: Tatilinizi Unutulmaz Kılacak Alanlar

    Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur

  • Calista Resort Hotel Blog Dugun Nasil Yapilir Card
    Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

    Düğün organizasyonu için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur.

  • Calista Blog Ultra Her Sey Dahil Ekonomik Tatil Card
    Türkiye'de Ultra Her Şey Dahil Konseptiyle Ekonomik Tatil Keyfi

    Tatiller, bireylerin kusursuz bir dinlenme ve eğlence olanağına sahip olmak istedikleri süreçtir

  • Calista Resort Hotel Belekin En Iyi Restoranlari Card
    Belek'in En İyi Restoranları: Yerel ve Uluslararası Mutfaklardan Lezzetler

    Her yıl binlerce turistin akın ettiği Akdeniz, mutfağı ile de dikkatleri üzerine çeker.

    REZERVASYON